Så tar du kontroll över din energianvändning

Vare sig du är en liten eller en stor industri, kanske du förestår kontorslokaler eller shoppingcenter, så har du märkt att vi har de högsta energipriserna i Sverige någonsin. Idag är det då viktigare än någonsin att ta kontroll över sin energianvändning och minska den till absolut lägsta möjliga nivå.

För att klara av det behövs bra hjälpmedel, med vårt system Power Monitoring Expert, med mer än 20 års erfarenhet på den globala marknaden, tar du kontroll.

Vi har i Sverige under 12 års tid hjälpt fastighetsförvaltare, sjukhus, industrier och kommuner med att ta kontroll över sin energianvändning och sänka sina kostnader. Detta har genomförts med hjälp av noggrann mätning och visualisering med rapporter för att kunna förstå sin energianvändning och därmed hitta möjliga förbättringar.

Power Monitoring Expert är fullt integrerbart med EcoStruxure Building Operation (fastighetsautomationssytem) och EcoStruxure Power Operation (El-SCADA). Detta innebär att användaren endast har ett system att hantera med både kontroll och rapportering. Dessutom kan ytterligare AI-tjänster kopplas på för att övervaka mätsystemet och till exempel elkvaliteten.

Mina tre bästa tips för att ta kontroll med Power Monitoring Expert är

  1. Reducera din baslast

Se till att din energianvändning är så låg som möjligt när verksamheten är stoppad. Exempelvis kan Power Monitoring Expert larma om för hög förbrukning på ett kontor nattetid.

  1. Toppeffekt

Se till att din effekttariff blir så låg som möjligt och undvik straffavgifter. Använd Power Monitoring Expert historik för att undvika samtidiga effekttoppar ute i din anläggning. Till exempel samtidiga processtarter.

  1. Reaktiv förbrukning

Låt Power Monitoring Expert tala om för dig var du har dina reaktiva laster för att kunna kompensera på rätt plats och undvika straffavgifter även här.

 

Skrivet av Kenneth Elvfing, produktchef Power Solutions

 

Läs mer om Power Monitoring Expert

Läs mer om EcoStruxure Building Operation

Läs mer om EcoStruxure Power Operation

Läs mer om energi- och el-mätning

Taggar: , , ,