Möt våra medarbetare – Viktor Wangrosso

Visste du att vi på Schneider Electric är mer än 1300 anställda i Sverige? I dessa blogginlägg kommer du att få lära känna våra medarbetare och Schneider Electric lite bättre!

Hej Viktor! Kan du berätta lite kort om dig själv och när du började på Schneider Electric?

Hej! Jag heter Viktor Wangrosso och har jobbat på Schneider Electric i fem år. Jag gillar att spendera tid utomhus och umgås mycket med familj och vänner när jag kan. Just nu är det full rulle hemma då vi har en ett-åring hemma som konstant sprider massor med bus och glädje. Vi har också ganska nyligen flyttat till ett större boende så det är många härliga projekt och inköp som vi planerar för fullt just nu.

Vad gör du på Schneider Electric?

Sedan jag började har jag jobbat med försäljning av olika slag. Jag började med våra mindre kunder, främst BRF’er, och övergick senare till en mer strategisk affärsutvecklande roll med ansvar för några av våra största kunder, exempelvis SISAB och Swedavia.

Vad är det roligaste med att arbeta här?

Jag brinner för att få arbeta med så många engagerade människor, och jag brinner för den gemenskapen som skapas när vi tillsammans jobbar för att lösa problem. Det är mycket stimulerande att få jobba med branschens ledande produktportfölj och genom teknisk innovation skapa bättre vistelsemiljöer, spara energi och långsiktigt verka för en mer hållbar värld.  Jag är just nu i ett rollbyte där jag nu ska övergå till en mer rådgivande roll och jobba ännu närmare våra konsulter, slutkunder och partners med fokus på de största byggprojekten i Sverige, för att i projekteringsskedet skapa mervärden med hjälp av våra produkter och lösningar.

Vad tycker du är positivt med Schneider Electric som arbetsplats och arbetsgivare?

Det är en inspirerande känsla att få jobba på ett av världens mest hållbara företag.  Extra spännande är att jobba med hur digitalisering kan skapa mervärden och jag är stolt över att kunna bidra med mina kunskaper och erfarenheter. Schneider Electric är inte bara en arbetsplats där vi jobbar mot häftig teknik och samhällsviktigt uppdrag, utan det är också en arbetsplats som uppmuntrar till personlig utveckling och utbildning för att stödja vår fortsatta karriär.