Möt våra medarbetare – Josef Lindholm

Visste du att vi på Schneider Electric är mer än 1300 anställda i Sverige? I dessa blogginlägg kommer du att få lära känna våra medarbetare och Schneider Electric lite bättre!

Hej Josef, låt oss få höra lite mer om dig!

När började du på Schneider Electric?
Jag började på Schneider Electric i samband med mitt examensarbete 2005-2006. Examensarbetet ledde till en anställning, först i Holland under två år i vad som då kallades för Marco Polo-programmet, innan jag återvände till Sverige 2008. Sedan dess har jag jobbat i olika säljroller.

Vad har du för roll på företaget idag?
Jag jobbar som försäljningschef för maskinbyggare och apparatskåpsbyggare.

Vad är det roligaste med att arbeta på Schneider Electric?
Att tillsammans med fantastiska kollegor sätta ihop lösningar med innovativ teknik till våra kunder där helheten är större än de individuella delarna. Nu jobbar vi stenhårt med Universal Automation och hur framtidens automationskoncept från grunden kommer att förändra hur automationslösningar byggs upp. Otroligt kul, utmanande och inspirerande.

Hur ser en vanlig arbetsdag ut för dig?
En vanlig dag är en blandning av interaktion och möten med kunder och kollegor där vi ständigt strävar mot vårt mål, att assistera våra kunder med lösningar som hjälper dem bygga världens bästa maskiner.

Vad gör du helst när du inte jobbar?
Här vill man ju skriva att man har sjukt mäktiga intressen som vrakdykning och base-jumping men jag är rädd att mina intressen är plattare än så. Förutom att klassikern umgås med familj och vänner älskar jag att resa, laga och äta mat, samt på olika sätt idrotta och då helst spela golf.

Vad tycker du är positivt med Schneider Electric som arbetsplats och arbetsgivare?
Det är otroligt kul att jobba i ett företag som så många gånger återuppfunnit sig själv för att hela tiden jobba mot framtiden med målet att ligga i den absoluta framkanten. Schneider Electric har gått från ståltillverkning, vidare mot elektrifieringen som sedan ledde till automatiseringen och nu är vi inne i digitaliseringens tidevarv. Det leder till en konstant innovationsanda som genomsyrar hela företaget och som gör att man hela tiden utvecklas.

Vilka råd kan du ge till någon som vill arbeta som Försäljningschef?
Först och främst måste man vilja jobba med människor. Det i kombination med nyfikenhet och ett grundläggande teknikintresse. Med dessa tre grundpelare måste man ständigt vilja utveckla sig själv samt sina kollegor och på så sätt hjälpa våra kunder med deras utmaningar.

Intresserad av att börja arbeta på Schneider Electric? Se våra lediga tjänster här!