Möt våra medarbetare – Louise Arnell

Visste du att vi på Schneider Electric är mer än 1300 anställda i Sverige? I dessa blogginlägg kommer du att få lära känna våra medarbetare och Schneider Electric lite bättre!

Hej Louise, låt oss få höra lite mer om dig!

När började du på Schneider Electric?
Jag började arbeta på företaget i mitten av juni 2019.

Vad har du för roll på företaget idag?
Jag är anställd som Software Design Engineer. Kort och gott innebär det att jag ingår i ett team där vi designar och skriver mjukvara för en av våra produkter, EcoStruxure Building Operation.

Vad är det roligaste med att arbeta på Schneider Electric?
Högst upp på listan vill jag sätta mina fantastiska kollegor som bidrar till en härlig arbetsmiljö. Varje dag utmanas jag och lär mig nya saker. På de knappa två åren som jag varit anställd har jag utvecklats väldigt mycket, både professionellt men också som person.

Hur ser en vanlig arbetsdag ut för dig?
Utifrån sett ser arbetsdagarna mestadels likadana ut eftersom jag sitter vid datorn och skriver kod (med en och annan kaffepaus och möten). Vad som skrivs varierar så klart, det är allt från nyutveckling till buggfixar. Det är alltid en utmaning att få till en så optimal och okomplicerad lösning som möjligt, och för att komma fram dit blir det dessutom ofta lärorika diskussioner med kollegorna. Det blir en del klurande, vilket är lite av tjusningen med att vara utvecklare, tycker jag.

Vad gör du helst när du inte jobbar?
Under större delen av min fritid umgås jag med vänner. Om jag har en kväll ensam experimenterar jag gärna i köket eller kollar på e-sport.

Vad tycker du är positivt med Schneider Electric som arbetsplats och arbetsgivare?
De är måna om att anställda ska trivas och må bra på jobbet. Karriärmässigt har man möjlighet att gå hur långt som helst så länge man har en positiv inställning och engagerar sig. Sedan tycker jag att det är väldigt roligt att få arbeta med en företag som fokuserar på hållbarhet och bidrar till minskad miljöpåverkan!

Vilka råd kan du ge till någon som vill arbeta som Mjukvaruutvecklare?
Kreativitet och innovation är något som uppmuntras hos oss, så var inte rädd för att komma med nya idéer. Oavsett hur mycket tidigare erfarenhet man har måste man våga fråga om något är oklart, det resulterar ibland i intressanta diskussioner.

Intresserad av att börja arbeta på Schneider Electric? Se våra lediga tjänster här!