Möt våra medarbetare – Gisela Hamnström

Visste du att vi är fler än 1300 medarbetare på Schneider Electric i Sverige? Genom våra medarbetarportsätt får du lära känna några av oss samt Schneider Electric lite bättre!

”Vanligt hederligt sälj med digitala verktyg”

Gisela Hamnström
Hej Gisela!
Berätta om dig själv, vad du gör hos oss på Schneider Electric och hur länge du har arbetat här.

Jag har jobbat på Schneider Electric sedan januari 2018 och har idag rollen som Digital Sales Account manager.

Vad innebär Digital Sales?

Digital Sales är vanligt hederligt sälj, men med andra, digitala verktyg. Jag jobbar med 100% virtuell försäljning med inriktning på vår kundkanal Elektriker. Elektriker är en väldigt givande kundkanal att jobba med! Deras vardag kan se väldigt olik ut från dag till dag, vilket gör min vardag lika spännande. Jag hjälper helt enkelt mina kunder att hitta rätt lösning för just deras projekt. Interaktionen med mina kunder är det som förgyller dagarna mest!

Jag har varit med från start i byggandet av detta team och ser hur digital försäljning är ett måste för branschen vi verkar i. Change management är något som ligger mig varmt om hjärtat och att få möjligheten att vara med och förverkliga detta på Schneider Electric har varit en lärorik och fantastisk resa. Vi arbetar alla för ett inkluderande arbetssätt, förbättrad affärsmodell och att Schneider Electric ska fortsätta utvecklas som företag.

Vad har du för bakgrund och hur kommer det sig att du valde att arbeta inom detta område?

Privat är jag lite av en nörd och har förkovrat mig i hemautomation vilket passade väl för den roll jag tidigare hade på Schneider Electric, som teknisk expert på KNX. Jag är i grunden utbildad flygtekniker och har jobbat inom flygindustrin tidigt i min karriär. Jag har även arbetat som konsult där jag jobbade med projektledning och produktutveckling för en rad olika företag. Den röda tråden är helt enkelt teknik!

Vad präglar ditt intresse för digitalisering och Digital Sales?

Att jobba med digitalisering och teknik som ligger i framkant av ett hållbart samhälle är inte bara otroligt roligt, det bär med sig ett stort ansvar. Alla har någon gång känt att teknik eller digitalisering har varit ett hinder i vardagen. Så ska det inte vara! Jag upplever ett stort ansvar att hjälpa mina kollegor, kunder och kunders kunder att göra tekniken och de digitala verktygen till ett hjälpmedel. Genom att lyfta blicken och göra strategiska steg framåt vid rätt tidpunkt är grunden för ett framtids säkrat, hållbart samhälle och företag. Alla som lever och verkar i denna bransch bär ett ansvar, jag kommer alltid jobba för att vi rör oss framåt.

Hur bidrar arbetet ur ett affärsperspektiv och vad är ditt bästa tips för att lyckas med Digital Sales?

För att lyckas med att bygga en digital affärsmodell krävs en förändring av företagskulturen där nya idéer och arbetssätt uppmuntras, ett brett internt nätverk och samarbete med många olika funktioner inom företaget. Att vi fick möjlighet att visa vad Digital Sales innebar och påvisa framgången inom vårt område, tex hur vi bidrar till att öka företagets förmåga att nå fler och nya kunder, är det jag främst skulle säga har varit avgörande för vår framgång.

Vad anser du är viktigast för att trivas på jobbet? Och vad är det bästa med att arbeta på Schneider Electric?

Jag tror inte att jag skulle trivas i längden om jag inte får jobba på ett företag som lever och andas utveckling och hållbarhet. Det är därför jag trivs så otroligt bra och har hittat mig själv, vad jag verkligen brinner för, under min tid på Schneider Electric. Jag skulle nästan kunna säga att min själ finns här. Som ung, ambitiös och hungrig sökte jag mig aktivt hit och har under denna korta tid hittat ”vad jag vill bli när jag blir stor”. Potentialen att utvecklas inom Schneider Electic är oändlig där jag får utrymme att nyttja mina styrkor och kreativitet, samtidigt som jag får lära mig nya saker dagligen. Jag är inte förvånad över varför så många av mina fantastiska kollegor har varit kvar på företaget i 20+ år.

Du kan också arbeta för världens mest hållbara företag

Är du intresserad av att bli kollega med oss på Schneider Electric? Se våra lediga tjänster här!

Taggar: , , , , , , , , ,