Vasaloppet – ett energirikt samarbete med fokus på välmående och hållbarhet

Schneider Electric är stolt sponsor av Vasaloppet sedan 1958. I år genomförs arrangemanget som Vasaåket – ett drygt tre veckor långt skidevent mellan 12 februari-7 mars. Detta för att sprida ut åkningen över fler dagar så att aktiviteterna kan genomföras på ett säkert sätt för alla åkare.

Vårt sponsorskap av Vasaloppet går hand i hand med vår företagskultur med fokus på hållbarhet och välmående. I vår fabrik i Mora har vi sedan 2012 lyckats spara över 210 ton koldioxidutsläpp per år genom energieffektiviserande åtgärder och driftoptimering. Varje år deltar även anställda från Schneider Electric tillsammans med ett flertal kunder i Vasaloppet som en del av vår satsning på hälsa och friskvård.

En av de medarbetare som deltar i Vasaåket 2021 är Mikael Nyberg, Teamleader för säljarna i region Mellan/Norr inom affärsområdet Home & Distribution på Schneider Electric, som åker för tredje gången. Mikael har arbetat på Schneider Electric sedan 2017, men med försäljning ända sedan den dagen han fick hem jultidningskatalogen första gången. Under åren har fokus skiftat från att knacka dörr för att sälja stumpor och ljus till projektledning, avtalsförhandlingar och produktdemos.

Mikael NybergHej Mikael, nu är det dags igen för 90 km i spåret! Hur går uppladdningen och har du något mål?

– Det går ganska bra! Jag har åkt två gånger tidigare, Vasaloppet 2004 (på ca 9 timmar och 40 min) och Öppet spår 2020 (på ca 7 timmar och 30 min). Båda gångerna var jag tyvärr relativt otränad, 2004 spelade jag hockey och hade en bra grundkondition, men hade endast åkt ca 4-5 mil skidor inför loppet. 2020 hade jag åkt ca 10 mil skidor och även gjort 10 timmar stakmaskin på gymmet. I år har jag satsat mer på uppladdningen och kört mycket kondition, både löpning, cykel/spinning och stakmaskin, så jag hoppas att loppet blir lite mer njutningsfullt. Målet i år är dock som tidigare år att ta mig igenom loppet!

Vad ser du mest fram emot med att delta i Vasaåket?

– Det bästa med loppet är stämningen i spåret och kring hela loppet! I år blir det ju lite mindre folk för att det ska kunna genomföras på ett säkert sätt, men man får försöka hålla stämningen på topp ändå. Mest av allt ser jag fram emot att komma i mål – det är en himla skön känsla!

Välbefinnande och friskvård är något som Schneider Electric satsar mycket på, vad betyder det för dig?

– För mig betyder det att må bra, både i kroppen och huvudet. Mår jag bra så orkar jag mer och det är positivt både för mitt arbete och min familj. Därför är jag ju glad över att jag jobbar på ett företag som bryr sig om oss anställda och satsar hårt på friskvård och well-being, då vi utöver Vasaloppet även deltar i Cykelvasan samt kör andra interna initiativ, tex. stegtävlingar under året. Då det är ett stort fokus på detta inom företaget blir man mer triggad att röra på sig vilket gjort att jag genomfört en Cykelvasa 2019, Cykel-hemmavasa 2020, Vasaloppet Öppet-spår 2020 och nu snart Vasaåket 2021.

Schneider Electric på plats under Vasaloppsarrangemanget!

Du som färdats med elbil har möjlighet att ladda gratis på vår EVlink laddstation vid Tingsnäsvägen i Mora.

Läs mer om vårt deltagande under Vasaloppet här!

Taggar: , , , , , , , , ,