Möt våra medarbetare – William Andersson

Visste du att vi på Schneider Electric är mer än 1500 anställda i Sverige? I dessa blogginlägg kommer du att få lära känna våra medarbetare och Schneider Electric lite bättre!

Hej William, låt oss få höra lite mer om dig!

Vad har du för roll på företaget idag?
Solution Sales Engineer – Specifiers & Designers. Jag ingår i gruppen som jobbar mot elkonsulter. Har även ett uppdrag som Teamleader i gruppen.

Vad är det roligaste med att arbeta på Schneider Electric?
Jag lär mig något nytt i princip varje dag. Samt att jag får jobba med den senaste tekniken och lösningar inom mitt område.

Hur ser en vanlig arbetsdag ut för dig?
Vanligtvis börjar dagen läsa/skicka mail därefter ett fysisk/virtuellt besök på något konsultkontor där jag utbildar eller visar lösningar inom ett område. Jag blir ofta kvar på ett förbokat möte eller ett spontant möte där någon behöver hjälp/rådgivning i ett projektet. Efter lunch förbereder jag en design/lösning i ett projekt som jag är delaktig i. Mellan allt detta ringer telefonen ,mötesbokningar,suppotfrågor mm

Vad gör du helst när du inte jobbar?
Umgås med familjen i olika former. Utförsåkning är ett stort intresse samt en del golf, gruppträning, löpning. Tar med mig en liten del av jobbet hem då jag har ett intresse för hemautomation i olika former.

Vad tycker du är positivt med Schneider Electric som arbetsplats och arbetsgivare?
Att det finns många möjligheter till utveckling inom företaget. Själv har jag haft flertalet roller under min tid här. Sen lever vi som vi lär när det gäller att bidra till en mer hållbar framtid.

Vilka råd kan du ge till någon som vill arbeta mot elkonsulter?
För att nå framgång bör man vara teknik & lösningsorienterad samt har grundläggande kunskaper i ellära. Man måste förstå en Elkonsults uppdrag/roll. Den kan variera beroende på deras uppdragsgivare. Tillför man ett mervärde i deras vardag så kommer allt att lösa sig.