Möt våra medarbetare – Josef Christoffersson

Visste du att vi på Schneider Electric är mer än 1500 anställda i Sverige? I dessa blogginlägg kommer du att få lära känna våra medarbetare och Schneider Electric lite bättre!

Hej Josef, låt oss få höra lite mer om dig!

När började du på Schneider Electric?

Jag började på Schneider Electric i januari 2006, som säljare med fokus på Industriell automation. Då var jag stationerad på kontoret i Helsingborg, idag har jag mitt kontor i Lund.

Vad har du för roll på företaget idag?

Idag arbetar jag som produktchef för PLC, HMI och Robotic på affärsområdet Industri.

Vad är det roligaste med att arbeta på Schneider Electric?

Absolut mina kollegor, jag är omgiven av kompetenta och trevliga medarbetare som gör det riktigt kul att åka till jobbet. Kontoret i Lund gillar jag, en fin miljö att arbeta i.

Hur ser en vanlig arbetsdag ut för dig?

Varje dag är fylld av utmaningar. En viktig del av mitt jobb är att göra produkterna tillgängliga för marknaden. Det ska vara enkelt för kunder, säljare och partners att hantera produkterna. Pris, tillgänglighet och kvalitet ska inte stå i vägen för en lyckad affär. Jag har i många år haft ett starkt fokus på digitalisering av svensk industri, begrepp som IIoT och Industri 4.0 intresserar mig speciellt. Med detta fokus har jag drivit en del projekt där synliggörandet av Schneiders digitaliseringsverktyg har stått i centrum. Den senaste tiden har jag varit ansvarig för industridelen i vår nya Innovation Hub i Stockholm, en ny mötesplats som jag tycker är väldigt spännande.

Vad gör du helst när du inte jobbar?

Jag är gift och har två vuxna söner, jag umgås gärna med familjen. Jag har alltid haft ett stort intresse för musik och har alltid spelat olika instrument, framförallt kontrabas.

Vad tycker du är positivt med Schneider Electric som arbetsplats och arbetsgivare?

Jag vill lyfta fram att Schneider Electric satsar på sina medarbetare och möjliggör den enskildes utveckling. Jag är också stolt över att jobba på ett företag som tar hållbarhet och miljö på största allvar.

Vilka råd kan du ge till någon som vill arbeta som produktchef?

Våga ta plats, strukturera din arbetsdag och försök att realisera idéer som du tror på.

Intresserad av att börja arbeta på Schneider Electric? Se våra lediga tjänster här!