Trainee Sejla berättar mer om arbetet på Schneider Electric

Det har nu gått några månader sedan jag började på Schneider Electric. Jag har lärt mig mycket och fått spännande uppdrag där fokus ligger på digitalisering. När vi pratar om digitalisering pratar vi om ständig innovation och förändring. Det är en spännande tid vi lever i. Vi går mot en digital värld som är mycket snabbföränderlig vilket ställer krav på både oss och vår organisation. Jag är uppvuxen i den digitala världen, digitalisering är därmed en självklarhet för mig och något jag gladeligen är med och driver framåt.

Idag förväntar sig kunden relevant innehåll, inom rätt tidpunkt och i alla former. Den digitala kundresan står i centrum och vi måste se till att vi anpassar oss till den. För att hänga med i utvecklingen och möta behov från kunder som blir allt mer uppkopplade behöver vi ta vara på den snabbt växande teknologin och leverera den bästa digitala kundupplevelsen. Jag driver idag förändringen inom den digitala kundupplevelsen för vårt affärsområde Digital Energy i Sverige. Inom detta arbete ingår bland annat en ständig förbättring av hur vi presenterar och säljer våra produkter och tjänster digitalt; men även hur vi optimerar sökord och engagerar våra kunder.

Ett av mina fokusområden är inte bara hur vi engagerar våra kunder, men även hur vi digitalt engagerar våra partners som är väldigt viktiga för oss i vår resa inom innovation och hållbarhet. Just nu jobbar vi med att starta en partnerportal för konsulter i Sverige. Detta är ett viktigt initiativ för att kommunicera digitalt med konsulterna där vi kan nå fler konsulter, leverera värde, driva lojalitet men även skapa och stärka våra relationer med dem. Portalen ska vara en plats för konsulterna att kunna utbilda sig själva, hålla sig uppdaterade om de nyaste marknadstrenderna, få enkel tillgång till verktyg och material samt få tillgång till den support de behöver. I portalen kommer konsulterna få möjlighet att delta på webinarier en gång i månaden som kommer att hållas av experter inom olika områden. Syftet är att utbilda, bygga kunskap och engagera konsulterna i diskussioner digitalt. Den nya partnerportalen är ett samarbete mellan mellan våra två affärsområden som jobbar med el-konsulter och styr- och regler-konsulter. Detta kan på sikt även utvecklas för andra konsulter inom fler affärsområden.

Digitalisering är nu en del av vårt dagliga liv, precis som det är för våra kunder och partners. Därför är digitalisering inte längre ett alternativ, utan ett krav för att uppfylla våra kunders och partners förväntningar. Partnerportalen är bara en del i denna digitaliseringsresa, men det är ett steg i rätt riktning. Jag ser fram emot att fortsätta denna resa och driva den digitala transformationen framåt tillsammans med fantastiska kollegor där vi kan lära från varandra och tillsammans upptäcka de stora möjligheterna som finns inom den digitala världen.