Trainee Linnea berättar mer om varför hon valde Schneider Electric

Hej jag heter Linnea Björck, jag började ett 9 månader långt traineeprogram på Schneider Electric hösten 2019. Sedan jag var liten har jag varit intresserad av teknik vilket jag nog delvis har min galna pappa att tacka för. När jag började bli farlig för mig själv, ungefär vid krypstadiet så kom min pappa på ett bra sätt att hindra mig från att stoppa fingrarna i eluttagen. Min pappa tog nämligen hem en transformator från jobbet och lät mig hålla i två sladdar medan han drog upp den till 100V, jag skrek till men efter det rörde jag aldrig ett eluttag. El är ju helt ofarlig om man vet vad man gör så därför blev det intressant med el och jag började plugga elektroteknik på KTH.

Våren 2019 blev jag klar med min utbildning och skulle ge mig ut i ett virrvarr av en massa olika företag. Jag hade verkligen ingen aning om exakt vad jag ville jobba med med det jag visste var att jag ville jobba för ett innovativt företag där miljö var i största fokus. Det var viktigt för mig att hitta ett företag som jag delar samma värderingar med. Av en händelse fick jag upp ögonen för Schneider Electric vilket passade in på alla mina punkter.

Jag är verkligen stolt över att jobba på ett företag som bryr sig så mycket om vårt klimat och bidrar till att samhället kan minska koldioxidutsläpp samt ta tillvara på vår energi på ett hållbart sätt.

Just nu är jag projektledare tillsammans med Katarina Nyquist i ett spännande projekt som tar fart nu i vår, nämligen vårt kommande showroom Innovation Hub som ska byggas i Frösundavik. Där ska våra innovativa produkter och lösningar visas och digitalisering är största fokus. Det är ett väldigt intressant och roligt projekt att få vara delaktig i och mycket lärorikt då jag får en bra chans att lära mig om alla våra smarta produkter och lösningar.

Efter att ha kommit halvvägs genom traineeprogrammet har jag redan lärt mig massor. Jag fortsätter verkligen att lära mig nya saker varje dag vilket gör jobbet väldigt roligt och intressant och det ska bli otroligt roligt att få fortsätta utvecklas här på Schneider Electric.