Möt våra medarbetare – Karim Hussain

Visste du att vi på Schneider Electric är mer än 1500 anställda i Sverige? I dessa blogginlägg kommer du att få lära känna våra medarbetare och Schneider Electric lite bättre!

Hej Karim, låt oss få höra lite mer om dig!

När började du på Schneider Electric?
I mars 2015 började jag min resa hos Schneider Electric i Stockholm, Hägersten som servicetekniker i fält.

Vad har du för roll på företaget idag?
Jag arbetar som lösningsarkitekt inom området Digital Energy med fokus på smarta byggnader.

Vad är det roligaste med att arbeta på Schneider Electric?
Våran produktportfölj gör mitt arbete väldigt kul där det alltid finns nya produkter och lösningar att upptäcka och att utveckla. Att arbeta med kompetenta och trevliga kollegor gör det givetvis bättre, det finns alltid någonting att diskutera och att lära sig mer om. Att företaget arbetar med hållbarhet i alla led gör mig väldigt stolt och är något som jag värderar väldigt högt.

Hur ser en vanlig arbetsdag ut för dig?
Jag börjar alltid dagen med en mjukstart där jag läser artiklar om det senaste inom smarta byggnader, molntjänster och mjukvaruutveckling. Därefter kollar jag min inkorg och agerar på det mest akuta och ser till att planera in möten eller arbete för att ta fram lösningsförslag till våra kunder, partners och andra aktörer. Sedan består större delen av dagen med att arbeta med att skapa skräddarsydda lösningar med hjälp av webb- och applikationsutveckling för kunder med olika krav och önskemål.

Vad gör du helst när du inte jobbar?
Jag har en son som jag väldigt gärna umgås med, just nu blir det en hel del byggande med klossar eller utomhuslek. Utöver det har jag ett stort teknikintresse där jag deltar i öppna källkodsprojekt som utvecklare. Jag brukar också utbilda mig själv på olika plattformar, just nu arbetar jag för att bli certifierad Microsoft Azure Solutions Architect Expert med målet att använda kunskaperna för att forma framtidens smarta byggnader. Matlagning är också något jag tycker väldigt mycket om att ägna mig åt.

Vad tycker du är positivt med Schneider Electric som arbetsplats och arbetsgivare?
Att det finns stort utrymme för utveckling och känslan av att vi tillsammans arbetar för framtiden med hållbarhetstänket. Att det ges mycket utrymme för att vara med att påverka och att förändra, trots att det är en stor organisation. Självklart även alla trevliga kollegor, det är dom som gör arbetsplatsen levande.

Vilka råd kan du ge till någon som vill arbeta som lösningsarkitekt?
Försök att skaffa en bred teknisk kompetens med några utvalda områden som du fördjupar dig inom. Var konstant utforskande inom dina områden, omvärldsbevakningen är viktig. Ta reda på detaljer kring det mesta för att få en djup förståelse kring allting bakomliggande som sker för att snabbt kunna dra analytiska slutsatser. Öva på att omsätta löst utformade mål och krav till mer specifika och tekniskt detaljerade. Våga tro på dig själv!

Intresserad av att börja arbeta på Schneider Electric? Se våra lediga tjänster här!