Jämställdhet bör vara en topprioritet på alla företag!

Mångfald, inkludering och jämställdhet är tre områden som är ständigt aktuella i näringslivet och internt på de flesta företag idag. På Schneider Electric är dessa ämnen en topprioritet. Vi fokuserar varje dag på att bygga en inkluderande arbetskultur där kvinnliga ledare stöttas samt är synliga och drivande i organisationen. Balansen av kvinnor och män är en integrerad del av vår strategiska plan och hur vi bedriver vår verksamhet.

Att arbeta för att skapa jämställdhet och en inkluderande arbetsmiljö är en självklarhet i organisationen och något som jag och den svenska ledningsgruppen, bestående av 45% kvinnor, aktivt prioriterar.

På Schneider Electric ger vi möjligheten till personlig och professionell utveckling oavsett vem du är. Vi arbetar ständigt med att rekrytera och utveckla talanger med olika bakgrund samt att skapa en inkluderande kultur för alla våra medarbetare. För mig som VD är det viktigt att alla mina medarbetare ska känna sig värdesatta och säkra.

För att uppnå detta håller vi varje år obligatoriska utbildningar inom bland annat Diversity, våra värderingar och ansvarsprinciper.

På denna blogg har vi ett segment som heter Möt våra medarbetare.
Jag uppmuntrar dig verkligen att läsa några av historierna från starka kvinnor på Schneider Electric Sverige.
Gitte – Som har Paris Marathon och IronMan Köpenhamn i sikte
Marianne – Digital Marketing Manager som har arbetat på Schneider Electric i över 18 år
Carina – Som skriver om hennes resa i vad många anser är en mansdominerad bransch
Catherine – Som arbetar med partneraffären inom avbrottsfri kraft och kyla
Malin – Vars passion för Innovation och Digital transformation är häpnadsväckande
Jämställdhet