Möt våra medarbetare – Filip Lundin

Visste du att vi på Schneider Electric är mer än 1500 anställda i Sverige? I dessa blogginlägg kommer du att få lära känna våra medarbetare och Schneider Electric lite bättre!

Karriär

Hej Filip, låt oss få höra lite mer om dig!

När började du på Schneider Electric?
Jag började på Schneider Electric i juni 2018.

Vad har du för roll på företaget idag?
Jag arbetar som Finance Business Partner för Home & Distribution och Power Products i Sverige.

Vad är det roligaste med att arbeta på Schneider Electric?
Det jag uppskattar mest med att jobba på Schneider Electric är konstant utveckling, inte bara på ett personligt plan men även ur ett hållbarhetsperspektiv. På ett personligt plan utvecklas man konstant i form utav utbildningar, nya möjligheter i form av större ansvar och att man arbetar med väldigt kompetenta kollegor man lär sig väldigt mycket utav. Sedan är Schneider Electric ett företag som ligger i framkant vad gäller hållbarhet, vi arbetar konstant för att utveckla energieffektiva lösningar som i sin tur ska bidra till en mer hållbar värld, något som jag personligen tycker är väldigt viktigt med tanke på de utmaningar vi ser med dagens klimatfrågor.

Hur ser en vanlig arbetsdag ut för dig?
En vanlig arbetsdag för mig är väldigt varierande beroende på vilken period i ”finans-kalendern” vi befinner oss. Men generellt sett så arbetar jag väldigt mycket med uppföljning av vår orderingång och försäljning, marginalanalyser, prognosarbete, beräkning utav kundbonusar och avstämningar i bokslut. Utöver dessa uppgifter dyker det även upp en hel del ad-hoc uppgifter/analyser. Allt detta sker i nära samarbete med mina kollegor på finansavdelningen, men även med mina kollegor utanför finans så som sälj och marknad m.fl. då vi är väldigt beroende utav varandra i allt vi gör.

Vad gör du helst när du inte jobbar?
På min fritid umgås jag mycket med familj och vänner, spelar golf när det är säsong och sist men inte minst löptränar inför Schneider Electric Paris Marathon som går av stapeln 5 april!

Vad tycker du är positivt med Schneider Electric som arbetsplats och arbetsgivare?
Schneider Electric har en väldigt tydlig kultur när det kommer till vad vi står för, vilket är tydligt reflekterat i våra värderingar, allt från allas lika värde till att vi ska skapa en hållbarare värld. Att jobba för ett företag som tar sitt samhällsansvar är något jag är stolt över och ser väldigt positivt på.

Vilka råd kan du ge till någon som vill arbeta som Finance Business Partner?
Om du skulle vilja arbeta som Finance Business Partner ska du inte vara rädd för att ifrågasätta, granska och komma med alternativa idéer. Du ska såklart även gilla att arbeta med siffror och detaljer, men det handlar inte bara om att vara bra med siffror, du måste även ha en förståelse för verksamheten du arbetar inom och kunna se det från ett bredare perspektiv än bara siffror. Sist men inte minst, kommer du ha en stor fördel om du är en framåtlutad och social person då du kommer ha mycket kontakt med diverse olika funktioner ute i organisationen.

Intresserad av att börja arbeta på Schneider Electric? Se våra lediga tjänster här!