Möt våra medarbetare – Magnus Engström

Visste du att vi på Schneider Electric är mer än 1500 anställda i Sverige? I dessa blogginlägg kommer du att få lära känna våra medarbetare och Schneider Electric lite bättre!

produktchefHej Magnus, låt oss få höra lite mer om dig!

När började du på Schneider Electric?
Första gången 1987, men jag har också haft en liten utflykt utanför Schneider Electric, under nästan ett och ett halvt år, innan jag kom tillbaka igen.

Vad har du för roll på företaget idag?
Idag är jag marknadschef inom det affärsområde vi kallar Power Products, där jag bl.a. leder ett team av produktchefer och applikationsingenjörer. Sedan är jag också ansvarig för konsulter och ställverksbyggare som kundkanaler.

Vad är det roligaste med att arbeta på Schneider Electric?
Det är ju många saker! Alla kompetenta och trevliga kollegor såklart, men också att få arbeta med produkter och lösningar i den absoluta framkanten. Jag blir ju väldigt inspirerad när kunder berättar hur de uppskattar vår kvalitet och innovationsnivå. Det känns också väldigt bra att Schneider profilerar sig mycket tydligt inom, och tar stort eget ansvar för att lösa energidilemmat och därmed hjälpa till att förhindra klimatförändringarna.

Hur ser en vanlig arbetsdag ut för dig?
I min roll finns nog ingen ”vanlig arbetsdag”, ingen dag är den andra lik, vilket jag tycker är positivt. Vissa dagar arbetar jag med att utveckla våra medarbetare eller vår organisation, andra dagar kanske jag reser och möter internationella kollegor eller jobbar med kundnöjdhet eller digitalisering. Som sagt, variationen är nästan oändlig.

Vad gör du helst när du inte jobbar?
Familjen får mycket tid. Annars kopplar jag gärna av med musik, film eller en god bok. Bor man i hus är det ju också hela tiden något roligt renoverings- eller underhållsprojekt på gång. Jag har också sedan lång tid haft en ambition att träna men det har tyvärr inte blivit så mycket mer än en ambition, men under 2020 – då minsann …

Vad tycker du är positivt med Schneider Electric som arbetsplats och arbetsgivare?
Tittar jag tillbaka på min historia måste jag ju säga möjligheterna till egen utveckling! Jag har jobbat bl.a. med teknisk support, varit produktchef för många olika produktområden samt arbetat ett par år i Frankrike innan jag hamnat där jag är nu. Sedan rankas Schneider Electric alltid högt av oberoende organisationer för att vara en inkluderande och jämlik arbetsplats – och det märks.

Vilka råd kan du ge till någon som vill arbeta som produktchef i ditt team?
Har man förmågan att se kundnyttan som produkternas egenskaper för med sig, för alla olika aktörer i en kommersiell kedja (t.ex. distributörer, ställverksbyggare, installatörer, systemintegratörer, slutkunder), så passar man som produktchef på Schneider. Ett gediget intresse för digitalisering i alla dess former, både i arbetssätt och i form av uppkopplade produkter, är också viktigt. Tillsammans med lite grundläggande elkunskaper så har man det som krävs och kan man se fram emot ett mycket intressant, varierande och givande arbete!

Intresserad av att börja arbeta på Schneider Electric? Se våra lediga tjänster här!