Möt våra medarbetare – Marianne Elfving

Visste du att vi på Schneider Electric är mer än 1500 anställda i Sverige? I dessa blogginlägg kommer du att få lära känna våra medarbetare och Schneider Electric lite bättre!

Schneider Electric hemsida

Hej Marianne, låt oss få höra lite mer om dig!

När började du på Schneider Electric?
Jag började 2001 som marknadsassistent inom området industriell automation. Jag arbetade då med att lägga upp information i vårt affärssystem, skapa prislistor och trycksaker samt koordinera mässor med mera.

Vad har du för roll på företaget idag?
Jag är Digital Marketing Manager och jobbar med externa hemsidan och alla dess funktioner. Jag arbetar med alla som behöver publicera information på vår hemsida (produktchefer, teknisk support, marknadsavdelningen, med flera) och hjälper dem optimera innehållet så det blir anpassat för våra användare. Jag koordinerar arbetet vad gäller globala uppdateringar inklusive översättningar samt testar nya tekniska lösningar och anpassar dem för vår marknad.

 Vad är det roligaste med att arbeta på Schneider Electric?
Att få vara med och testa, implementera och utveckla våra webblösningar med våra medarbetare och kunder är bland det roligaste jag arbetat med. Sedan tycker jag verkligen om att Schneider Electric uppmuntrar till utbildning, nytänkande och det är väldigt ”högt i tak” vilket underlättar när man jobbar med digitalisering.

Hur ser en vanlig arbetsdag ut för dig?
Ingen dag är den andra lik vilket är en av de saker som är väldigt rolig med mitt jobb. Ena dagen jobbar jag med sökmotoroptimering, sökord och statistik. Nästa dag kan det bli visualisering av produktdata, produktväljare och översättningar. Andra dagar är det rapportering, strategi och utbildning (både av mig själv och andra). Omväxling förnöjer som det heter.

Vad gör du helst när du inte jobbar?
Umgås med familjen (har två barn som blir 6 och 8 i år), hus och trädgård, papperspysslar i form av att göra kort (följ gärna på Instagram @melfving76) och drömmer om att köra motorcykel igen.

Vad tycker du är positivt med Schneider Electric som arbetsplats och arbetsgivare?
Schneider Electric erbjuder många möjligheter till utveckling med tanke på att verksamheten är så stor och verkar inom många olika områden. Det finns alltid chans till att utveckla din kompetens, avancera eller prova på nya områden.

Vilka råd kan du ge till någon som vill arbeta med digital marknadsföring?
Den gamla klyschan om att tycka om att ha ”många bollar i luften” passar väl in här. Att arbeta inom detta område är en ständig balansgång mellan kundens önskemål och företagets önskemål som man i slutändan måste sy ihop så att det fungerar. Ytterligare en av många utmaningar som gör det roligt att gå till jobbet.

Intresserad av att börja arbeta på Schneider Electric? Se våra lediga tjänster här!