Möt våra medarbetare – Rickard Lagher

Visste du att vi på Schneider Electric är mer än 1500 anställda i Sverige? I dessa blogginlägg kommer du att få lära känna våra medarbetare och Schneider Electric lite bättre!
Medarbetare

Hej Rickard, låt oss få höra lite mer om dig!

När började du på Schneider Electric?
Jag började på Schneider Electric i Januari 2012 som serviceingenjör i Uppsala, där jag bor och är uppvuxen.

Vad har du för roll på företaget idag?
Idag arbetar jag som försäljningschef (Stockholm/Mälardalen) på affärsområdet Digital Energy!

Vad är det roligaste med att arbeta på Schneider Electric?
Jag måste ändå säga mina kollegor, jag är omgiven av riktigt kompetenta och inspirerande medarbetare som gör varje dag sjukt rolig!

Sen är jag väldigt stolt över att arbeta på ett företag som tar hållbarhetsfrågan på ett så stort allvar och som även har en komplett helhetslösning för ansvarsfull energihantering!

Hur ser en vanlig arbetsdag ut för dig?
Ingen dag är den andra lik, en dag för mig kan innehålla allt från kundbesök, till strategi och ledningsmöten! Jag jobbar dagligen nära både säljare och teamchefer i ex. anbudsgenomgångar, konkurrentanalyser och prioritering av våra resurser.

Vad gör du helst när du inte jobbar?
Jag är gift och har en son på 5 år så mycket tid går till min familj. Sen har jag väldigt många intressen ex. bordtennis, enduro, MTB-cykling, golf, och så har jag ständigt ett (ibland fler…) pågående byggprojekt hemma!

Vad tycker du är positivt med Schneider Electric som arbetsplats och arbetsgivare?
Kombinationen av att jag gillar vad Schneider Electric står för d.v.s. hållbarhet och att det finns så otroligt kompetenta människor på bolaget att ta rygg på, det finns alltid någon att diskutera med! Sen vill jag också lyfta fram att Schneider Electric satsar väldigt mycket på sina medarbetare, både gällande utbildning och gällande möjligheten att få utvecklas i den riktning man själv önskar. Jag har under mina 8 år på bolaget haft förmånen att prova på ett flertal olika intressanta roller och jag kunde inte ha fått en bättre start i yrkeslivet, jag har fått otroligt mycket bra kontakter och goda vänner här.

Vilka råd kan du ge till någon som vill arbeta som försäljningschef?

Det skulle vara att tro på dig själv och din förmåga att bidra till den grupp du tillhör. Våga ta plats, ofta är vi människor väldigt rädda för att få våra idéer förkastade men det är ganska ofta väldigt uppskattat att få in olika perspektiv på saker och ting. Ett annat råd är att verkligen ta ägarskap i de frågor du driver/är delaktig i, det är väldigt lätt att fastna p.g.a. ”någon annan” och att olika projekt rinner ut i sanden. Jag brukar tänka att så länge man gör det bästa man kan utifrån de förutsättningarna man har så kan det räcka riktigt långt.

Intresserad av att börja arbeta på Schneider Electric? Se våra lediga tjänster här!