Möt våra medarbetare – Catherine Caldefors

Visste du att vi på Schneider Electric är mer än 1500 anställda i Sverige? I dessa blogginlägg kommer du att få lära känna våra medarbetare lite bättre!
När började du på Schneider Electric?
Jag kom till Schneider Electric i Januari 2018.

Vad har du för roll på företaget idag?
Jag jobbar med vårt partnerprogram för certifierade IT återförsäljare och datacenterbyggare så att vi på bästa sätt kan komplettera varandra och skapa nöjda kunder tillsammans.

Vad är det roligaste med att arbeta på Schneider Electric?
Eftersom Schneider Electric är ett så stort och mångfacetterat bolag är det oerhört roligt att vi, inom ramen för den egna verksamheten, kan tillgodose nästan alla behov som våra kunder kan tänkas ha när det kommer till IT-infrastruktur. Jag har dessutom förmånen att jobba i ett väldigt kompetent team och med kollegor som aldrig tvekar att hjälpa varandra att lyckas.

Hur ser en vanlig arbetsdag ut för dig?
Mina dagarna varierar hela tiden eftersom olika partners och kunder har olika behov. En vanlig dag kan innebära allt från att diskutera strategiska frågor till att supportera med lösningsalternativ, leveransfrågor eller reservdelar. Vissa dagar innebär också deltagande på olika mässor och kundevent eller att hålla i utbildningar och liknande. Mina roll varierar med mina partners, det är en av utmaningarna och också det som gör jobbet extra roligt.

Vad gör du helst när du inte jobbar?
Om säsongen tillåter styr jag resan söderöver till mitt älskade Öland och annars trampar jag med fördel runt i skog och mark eller sitter uppkrupen i soffan med näsan i en bok.

Vad tycker du är positivt med Schneider Electric som arbetsplats och arbetsgivare?
Miljötänket, samhällsansvaret och synen på medarbetaren. Det gröna tänket genomsyrar alla delar av verksamheten och är en central del i ledningens budskap. Ökad elektrifiering är dessutom centralt för fortsatt utveckling av det globala samhället. Det i kombination med att engagerade, friska och aktiva medarbetare är en självklarhet gör att Schneider Electric kändes som hemma redan från början.

Vilka råd kan du ge till någon som vill arbeta med partners för certifierade IT återförsäljare och datacenterbyggare?
Att om du söker variation och allsidiga utmaningar så ger kanalförsäljning möjligheten att variera sin roll i oändlighet inom ramen för en och samma tjänst. Att dessutom göra det inom ramen för ett så pass spännande och expansivt affärsområde som Secure Power gör jobbet konstant nyskapande och utvecklande för den som inte räds förändring.

Intresserad av att börja arbeta på Schneider Electric? Se våra lediga tjänster här!