Med passion för Innovation och Digital Transformation

Jag hade ingen bestämd åsikt om vad jag skulle bli ”när jag blir stor” och efter en del funderande valde jag att studera ekonomi på gymnasiet och även senare på Uppsala universitet. Under utbytesstudier vid Handelshøyskolen i Oslo i Norge fick jag upp ögonen för marknadsföring och kommunikation. Speciellt för digital marknadsföring, som precis var i sin linda och testades i olika format i samarbete med olika företag under utbildningen. Spännande!

Efter studierna har jag provat olika roller inom marknadsföring, kommunikation, digital kundupplevelse, projektledning och affärsutveckling – hela tiden med Innovation och Digital Transformation som drivkraft när jag sökt mig vidare. Jag har arbetat på flera stora globala företag med vitt skilda kulturer, såsom tyskt, finskt och nu franskt. Under alla år har jag arbetat nära kollegor runt om i världen vilket är oerhört inspirerande.

Jag hade spanat in Schneider Electric, som ett väldigt spännande företag, då det ligger i framkant vad gäller Innovation och Digital Transformation. I mars i år fick jag möjligheten att anta utmaningen som Head of Marketing & Communication i Sverige. Här arbetar jag tillsammans med ett fantastiskt team bestående av tio personer. Vi är en härlig mix av kultur, åldrar, kön och intressen. Diversity är ett av våra kärnvärderingar här på Schneider Electric, vilket verkligen märks och uppmuntras. Här finns spännande tjänster för alla oavsett bakgrund – och för den som har ambition och drive finns möjlighet att lyckas uppnå just det du eftersträvar. Något som imponerar mig mycket är till exempel de satsningar vi gör för alla medarbetare genom en obligatorisk halvdagsutbildning i diversity samt att vi både har ”vanliga mentorsprogram” och ”omvända mentorsprogram”, där en yngre medarbetare är mentor för en ”senior” chef. Det är ett väldigt spännande program där jag själv deltar och som gett mig många bra reflektioner och lärdomar, både från min mentee och min mentor. På Schneider Electric finns mängder med utvecklings- och karriärmöjligheter, dels till liknande roller inom olika affärsområden i Sverige och även internationellt.

Det som ger mig en oerhörd boost varje dag är den supersnabba innovations- och utvecklingstakten på bolaget. Under detta första år har jag lärt mig mer än den erfarenhet det tog flera år att bygga upp på andra arbetsplatser. Att ständigt arbeta med att förbättra den digitala kundresan och driva nya innovationsprojekt är något jag brinner för. Vi gör mängder med spännande saker inom detta område såsom t.ex. eCommerce, som drivs tillsammans med både distributörer och renodlade konsumentshoppar, webbinars, marketing automation, lead nurturing, digital content marketing, influencer marketing, SoMe kanaler mot olika målgrupper etc. Visste du t.ex. att vi har hela åtta olika sociala media konton för Schneider Electric Sverige?

En av de kärnvärderingar här på Schneider Electric som inspirerar mig allra mest är Dare To Disrupt. Här på bolaget uppmuntrar vi alla medarbetare att tänka nytt, att utmana status quo. Det finns alla möjligheter att genomdriva de idéer du har om du själv driver på och är beredd att arbeta för att din idé ska se dagens ljus – Act like Owner. Detta är som jag ser det också en av grunderna till att vi är ett oerhört innovationsdrivet företag och har varit det i över 180 år.

Till sist vill jag ta upp det jag är allra mest stolt över – vårt hållbarhetsarbete och de mängder med initiativ vi driver för att minska koldioxidutsläppen, både för oss och för våra kunder. Vi på Schneider Electric tillhandahåller digitala energi– och automatiseringslösningar med effektivisering och miljömässig hållbarhet som högsta fokus. Vi är ledande inom både den digitala transformationen och ledande inom hållbarhet. Hos oss är vårt engagemang för hållbarhet integrerat i våra affärsbeslut och ledning. Vi har många initiativ på gång där vi genom innovativa och strategiska lösningar minskar koldioxidutsläppen. Resultatet av detta har gjort det möjligt att till och med tidigarelägga vårt mål om att bli koldioxidneutrala, från 2030 till 2025, något jag tycker är mycket imponerande och motiverande!

Schneider Electric är ett företag för dig, som liksom jag, har Passion för Innovation och Digital Transformation med hållbarhet i fokus. Nyfiken på att veta mer om oss? Läs mer här!