Vad gör en trainee på Schneider Electric i Sverige?

Energy Generation Graduate Program kickade igång för tredje året i rad den 2:a september i Frösundavik. Traineegruppen i år består av fyra nyexaminerade ingenjörer, Stockholmarna Houda och Linnea som är nyexaminerade från KTH, nyexaminerade Västeråsaren Daniel som läst vid MDH och Karlskroniten Sejla som är nyexaminerad från BTH.

Daniel, Houda, Sejla och Linnea

Efter en uppstartsvecka med möten från olika representanter inom samtliga affärsområden i Stockholm begav vi oss ner till Lund. Där spenderade vi två veckor tillsammans med resten av traineerna från Norge, Danmark och Finland.

Veckorna i Lund bestod av ytterligare presentationer och möten med representanter från olika affärsområden, samt olika aktiviteter såsom team building´s, kundbesök och presentationsövningar. Fokus under dessa två veckor var på affärsområdena Industry och Home & Distribution.  Vi fick även guidade rundturer i Lunds Innovation-lab, där vi fick se demonstrationer av produkter och lösningar.

Första veckan i Lund bestod av en introduktion av EcoStruxture. Vi hade även team building tillsammans på Prison Island med två tidigare traineer Elias och Ivan, där vi fick öva på problemlösning och samarbete i pressade situationer samt fick oss ett riktigt svettigt träningspass.

Team building-lunch med alla traineerna

I slutet av veckan hade vi en två dagars utbildning i presentationsteknik tillsammans med Peter Merved från Solvation. Det uppskattades väldigt mycket av oss men även av tidigare traineer som tagit del av hans kurs.

Presentationsövningar med Peter Merved

Under andra veckan träffade vi representanter från olika affärsområden där fokus var Industry och Home & Distribution. Vi åkte även ut på kundbesök hos apparatskåpsbyggare, maskinbyggare och distributörer.

Efter att vi kommit tillbaka från Lund var det dags för oss att tillämpa det vi fått lära oss under de senaste veckorna. Uppdraget var att sätta ihop en presentation om Schneider Electric från vårt perspektiv.

Presentation av Through an eye of a Trainee

De första veckorna har varit väldigt intressanta och lärorika. Nu fortsätter vi vår resa inom olika affärsområden. Linnea fortsätter inom Power Products, Daniel inom Country Partner Sales och Houda & Sejla fortsätter inom Digital Energy.

Vår resa här på Schneider har bara börjat och vi ser fram emot att få fortsätta det här äventyret. Håll gärna ett öga öppet på bloggen för fler uppdateringar från oss traineer!

Detta inlägg är skrivet av Sejla, Daniel, Houda och Linnea, traineer på Energy Generation Program.