Välkommen till vår nystartade svenska Schneider Electric blogg!

Jag kan med stolthet berätta att vi nu startat upp en egen svensk Schneider Electric Blogg! Vi på Schneider Electric har gedigen kunskap och är ledande inom energihantering och automation. Kunskap som vi mer än gärna vill dela med oss av till dig! Målet med denna blogg är att inspirera till konversation och tillsammans diskutera och hitta lösningar för att få ut mesta möjliga av vår energi och samtidigt använda mindre av vår gemensamma planet.

Vi kommer i bloggen täcka in alla aspekter av energihantering, automation och digitalisering – från smarta städer, industri, hälso- och sjukvård till våra egna privata smarta hem och kopplingarna däremellan. Givetvis kommer vi i bloggen också skriva om hållbarhet och klimatförändringarna, en hjärtefråga för oss på Schneider Electric.

Det finns över 600 bloggare från 24 länder som bidrar till Schneider Electrics globala bloggar och i vår svenska blogg kommer vi inledningsvis ha ett 10-tal bloggare samt olika experter och gästbloggare som berättar om aktuella ämnen, diskuterar innovativa lösningar och delar med sig av tips, inspiration, nyheter och goda exempel inom sina områden.

Ett exempel på intressant blogginlägg jag kan tipsa om är skrivet av vår vd Charlie Timmermann och berör miljösatsningar i statsbudgeten: ”Det är mycket angeläget att investeringar inte bara sker i teknik som tar bort eller minskar på utsläppen. Vi behöver även satsningar på en snabbare elektrifiering av samhället och digitalisering inom industrin för att öka effektiviteten för en snabbare väg till ett hållbart samhälle på sikt.” Läs hela inlägget här!

Att hållbarhet är hjärtat i allt som vi gör här på Schneider Electric skriver också vår globala koncernchef, Jean-Pascal Tricoire, om i ett av sina senaste blogginlägg. Han skriver bland annat om att klimatförändringarna är en energifråga. Mer än 80% av koldioxidutsläpp kommer från produktion eller konsumtion av energi. Vi använder energi i varje ögonblick av våra liv och med en expanderande global ekonomi, samt nära två biljarder fler människor under de nästkommande 30 åren, kommer vårt energibehov öka med mer än 40% till 2040… Jean-Pascal nämner tre radikala förändringar som kommer att bidra till minskade koldioxidutsläpp och hålla den globala temperaturen under två grader Celsius. Läs mer här!

Detta och mycket annat kommer du som sagt komma kunna läsa om i vår blogg. Vi hoppas att bloggen också kan ge upphov till kommunikation mellan dig som läsare och oss. Skriv gärna kommentarer, ställ frågor och dela inlägg som du tycker är intressanta och att delta i konversationen om att hitta smarta sätt att använda energin på vår jord och samtidigt skapa en effektiv ekonomi.

Är det något speciellt du vill veta mer om? Tipsa mig gärna på malin.brant-lundin@se.com så får vi förhoppningsvis möjlighet att återkomma här i bloggen med det! Vi tar tacksamt emot all typ av feedback!

Jag önskar dig en god läsning och dialog om frågor kopplade till energi, automation, digitalisering och hållbarhet!

Malin Brant-Lundin
Head of Marketing & Communication Schneider Electric Sverige
Brinner för Kommunikation, Innovation, Digitalisering, Samarbeten och hur vi TILLSAMMANS kan skapa en hållbar planet