Nimisha och Naveens vinnarögonblick av Schneider Go Green 2019

Globala vinnare av 2019 års upplaga av Schneider Go Green är Aloe E-cell! Ögonblicket då Tina Mylon, vice VD av Talent & Diversity, och Josu Ugarte, Iberian Zone President, utsedde oss till vinnare och en fullsatt arena som hejade på oss återupplever jag fortfarande. Vår lycka var gränslös. Naveen (min lagkamrat) och jag själv (Nimisha Varma) rusade upp på scenen för att ta emot vårt pris då jag insåg…

Vänta en sekund! Varför börjar jag på det här viset? Vi beter oss som om det här vore slutmålet, när så egentligen inte är fallet… Det här är bara början. Hur som helst vill jag ta med er på resan från vart allt egentligen började. Två entreprenörer som startade sin forskningsidé inspirerade av samhället vi levde i.

Hur allt började
Så, en kort introduktion. Min lagkamrat Naveen Suman och jag, Nimisha Varma tog i år examen på Rajasthan Tekniska Universitet i Kota. Naveen kan numera titulera sig Teknisk Civilingenjör och jag själv är Ingenjör i Datavetenskap.

Två individer med olika bakgrund, men med samma sätt att tänka och visioner vilket visade sig vara till vår fördel. Naveen och jag har känt varandra ett tag nu och har under den här tiden förstått hur kompatibla vi är i vårt affärstänk.

När Naveen introducerade Schneider Go Green för mig, var vi fast beslutna att få en plats i världsfinalen i Barcelona. Aldrig hade vi kunnat tro att vi skulle gå därifrån som vinnare. Vi tävlade mot genier från över 180 länder som alla var kunniga i sina arbeten och dedikerade i sin presentationsteknik.

Regionala Semi-Finaler
Efter att ha avklarat de regionala semifinalerna i Indien, blev vi introducerade till Herr Tushar Joshi, VD för Schneider Digial i Indien, som skulle komma att bli vår mentor. Han hjälpte oss att måla upp det vi ville åstadkomma och göra vår idé till verklighet. Utan honom, skulle den här bloggen inte varit komplett. Vi arbetade dygnet runt med Tushar för att knyta ihop alla lösa trådar. Oavsett om det var dag, natt eller tidiga mornar, fanns han alltid tillgänglig att svara på våra frågor och vägleda oss. Han hjälpte oss med vår pitch och presentation.

Vi arbetade på det här i nästan två månader. Natten innan den regionala finalen gjorde vi en testpresentation för honom. Han gav oss då några sista minuten tips och lugnade våra nerver. Han gav oss mycket självförtroende inför presentationen som väntade dagen därpå.

Regionala Finaler
Presentationsdagen för de regionala finalerna började explosionsartat eftersom vi var det första laget att presentera. Jag påbörjade presentationen och lämnade över till Naveen när jag avslutat min del. På grund av viss teknisk problematik kunde han inte starta sin del av presentationen. Jag fortsatte därför presentationen för att inte slösa bort dyrbar tid innan Naveen tack å lov lyckades få igång sin del. Det blev trots allt en lyckad presentation. Frågor och Svar rundan gick också bra, eftersom juryn hade gott om frågor. Vi svarade enkelt på dem och tog oss igenom presentationen. Nu var det bara att vänta på resultatet. Till vår förvåning blev vi utsedda till regionala finalister från Indien! Vi var exalterade och redo för de globala finalerna. Samtidigt som vi var väl medvetna om att det med lyckan även följde ett stort ansvar eftersom alla började ha höga förväntningar på oss. Vilket gjorde oss ännu mer motiverade till att leverera och prestera.

Globala Finalerna i Barcelona
Månaderna som följde inför den globala finalen gick snabbt och innan vi visste ordet av, var det 29 september, dagen för avresa från New Delhi till Barcelona. Naveen och jag möttes upp i New Delhi den morgonen och började förbereda batterierna som vi planerade att distribuera ut till juryn i Barcelona. Vi var så inne i att förbereda batterierna att vi nästan glömde bort att vårt flyg skulle avgå den kvällen! Vi stötte på en del utmaningar under vår resa till Barcelona, men med hjälp från Schneider Electric lyckades vi komma iväg säkert och allt var åter i sin ordning.

Efter frukost, väl i Barcelona, fick vi möjlighet att träffa resterande finalister och spendera dagen med att upptäcka staden! Vi tog bilder och besökte bland annat La Sagrada Familia, stadens katedral, där vi även såg ett av Schneiders coola datacenters. Vi fick lära oss att Schneider bidrog med lösningar under katedralens renovering och ombyggnation. Efter stadsturen, gick vi på en delikat och traditionell tapaslunch, vilket blev en samlingspunkt för alla oss deltagare. Efter maten fick vi möjlighet att i Go Carts vidare upptäcka stadskärnan. Det var verkligen exalterande även som medpassagerare, alla vinkade till oss när vi passerade på stadens gator, -Det var så häftig upplevelse! Vi avslutade dagen med ett besök på Cataloniens Nationella Konstmuseum och medverkade på en mingelmiddag. På kvällens middag fick vi träffa ledningen från Schneider Electric och Laura Lima, junior miljöingenjör och Go Green deltagare från 2016.

Presentationsdagen
Ordningen för presentationerna lottades på plats, slumpen föll på att vi var sist ut. På presentationsdagen gjorde vi några sista justeringar på presentationen innan vi begav oss till centrumet där eventet skulle äga rum. Arenan var fylld med Schneider Electrics livfulla gröna nyans, vilket även är en symbol för att vi med vårt arbete vill göra världen till en grön och hållbar plats.

Efter några fotograferingar begav vi oss till hallen där presentationerna skulle hållas. Halvvägs genom startfältet hade vi ett sammanträde med CEO och styrelseordförande Jean Pascal Tricolore. Han talade om Schneiders framträdanden i olika sektorer och deras hållbarhetsarbete. Han diskuterade vidare vikten av att säkerställa att Life is On överallt, för alla, alltid. Efter sessionen samlades vi igen för att ta del av resterande presentationer. Eftersom vi var sist ut hade vi hunnit bli något nervösa inför vår tur, men vi gjorde en träffsäker presentation. Både juryn och övriga deltagare verkade vara imponerade av vår pitch. Deras entusiasm fyllde oss med glädje. Deras frågor tydde på nyfikenhet vilket bevisade att vi hade lyckats göra människor intresserade av våra miljövänliga batterier.

Resultat
Tredje dagen av eventet var det dags att avslöja resultatet. Trots att vi var nervösa försökte vi att hålla oss lugna och njuta av dagen som planerat. Vi besökte Schneider Electric Innovation Hub, där vi fick möjlighet att bevittna Schneider Electrics bästa produkter och lösningar, samt senaste innovationer. I tillägg fick vi höra om företagets historia, värdeord och dedikation för hur Life is On! Vi fick träffa människor från nätverket #SEGreatPeople. Vi fick möjlighet att ta del av deras insikter och även visa upp vår produkt för dem.

Det var dags för ögonblicket vi alla väntade på -Vinnarresultatet! Alla försökte se lugna ut under sessionen. I verkligheten väntade vi alla på resultaten med spänning. Äntligen var det dags att tillkännage vinnarna. Den väntan kändes som de längsta minuterna i mitt liv, men de avslutades när de uttalade vårt lagnamn. De GLOBALA VINNARNA är… Team ALOE E-CELL! Vi var i sjunde himlen. Vi sprang upp på scenen och vår lycka var otvivelaktig, precis som på bilden. Jag trodde jag skulle vara nervös över att tala inför de över 3000 människorna som befann sig i publiken, men att mötas av alla  deras leende ansikten gjorde det hela betydligt enklare. Naveen och jag pratade tillsammans om vår vågade idé, samtidigt som en bild från vår pitch visades på skärmen bakom oss. Efter uttalandet omringades vi av tusentals människor som ville veta mer om vår idé, hur vi hade kommit fram till Aloe Vera som komponent och hur vi planerade att gå till väga för att skapa Aloe batterier.

Vilken spännande dag! En dag som avslutades med en gemensam middag tillsammans med Schneiders ledning. Ledare så som Ainoa Irurre, Europe Talent Acquisition & Mobility vice president, presenterade de certifikat och priser som delades ut till alla deltagare. Trots att det var sent på dagen, var det definitivt inte slutet på firandet. Alla deltagare drog vidare för en sen utekväll med fest och karaoke. Det var verkligen kul att umgås och fira med alla.

 

 

 

 

 

Vinnarna av Schneider Go Green 2019
Dagen därpå var det dags att flyga hem. Vi var förvånade över välkomnandet som våra familjer och släktingar hade förberett när vi landade i Indien. Vi möttes bokstavligen med öppna armar och vinnarkransar! Haha!

Jag vill verkligen tacka hela Go Green teamet, inklusive Yeonjoo Lee, Isabelle Kahakura Batista, Tina Mylon, Jen Au och alla övriga deltagare som gjorde den här resan så minnesvärd. Ett stort tack även till Tushar Jushi för mentorskapet och förberedde oss för att representera India och gå ut som globala vinnare. Stort tack till Schneider India, Bilesh Rebello, Devanshu Mehta och Rekha Daniel för att ni trodde på oss och att vi kunde dra hem vinsten till vårt land.

Det är hög tid att anmäla sig för 2020 upplaga av Schneider Go Green. För mer information och anmälan, besök vår hemsida www.gogreen.se.com

Nästa globala final kommer hållas i Las Vegas och vinnarna kommer att vinna en All-inclusive resa till Boston, MA där man kommer att besöka MIT och Greentown Labs!

Om författaren
Nimisha Varma är vinnare av Scneider Go Green 2019. Hon jobbar nu för att fullfölja sina mål och planer efter examen som hon tog 2019 från IIIT Bangaluru. Hon är en av grundarna av Aloe E-cell Pvt Ltd där hon tillsammans med sitt team strävar efter att skapa 1,5W batterier genom att använda Aloe Vera. Hon har en vision att bidra med en miljövänlig förändring i världen genom att lansera sin innovation. Förutom att arbeta gillar Nimisha att prata, nätverka och spendera tid med familjen.