Låt oss prata mer om hur vi kan minska elanvändningen i industriella processer

Modern Elteknik, distributör inom automation och elektronik, har utsetts till Schneider Electrics Alliance Industrial Automation Distributor. Samarbetet syftar till att stärka såväl utbud som kompetens inom automation runt om i landet. Nu hoppas bolagets VD, Jan Johannesson, att kunna inspirera fler företag att satsa på tekniska lösningar inom energieffektivisering.     

Jan Johannesson, VD på Modern Elteknik

På Modern Elteknik har vi sedan vi grundades i slutet av 60-talet arbetat med Schneider Electrics produkter och lösningar. Under början av året tog vi nästa steg i samarbetet, då vi blev Schneider Electrics enda certifierade Alliance Industrial Automation Distributor partner i Sverige. En certifiering som bland annat inneburit vidareutbildning av personal för att erbjuda kunderna en unik rådgivning av högsta kvalitet. Det nya samarbetet innebär även att vi på Modern Elteknik nu har fler produkter och lösningar från Schneider Electric på lager, vilket resulterar i ökad tillgänglighet och förkortade leveranstider för slutkunden. En satsning som vi hoppas kan vara en bidragande del till att minska elförbrukningen i industriella processer. Något som är direkt avgörande för att klara EU:s högt ställda klimatmål och inte minst underlätta en pressad elmarknad. Om det kan vi inte prata nog om.   

Sveriges industrier spelar en stor och viktig roll i frågan om en sund elmarknad. Elmotordrivna system står för 65 procent av industrins elanvändning i Sverige och 40 procent av landets totala elanvändning, enligt Energimyndigheten. För att minska dessa siffror krävs ett omfattande arbete där företag ser över sin drift ordentligt.  

Här kommer behovet av innovativa lösningar för energieffektivisering in. För det finns lösningar som kan minska energianvändningen markant. Frekvensomriktare som effektiviserar användningen av elmotorerna kan både minska industrins elanvändning och sänka kostnaden för företag. Som partner till Schneider Electric tillhandahåller vi bland annat frekvensomriktaren Altivar som samlar och delar data genom inbyggd intelligens för att förbättra verksamhetens effektivitet, säkerhet och tillförlitlighet. Den kan generera upp till 30 procent minskning av energianvändningen i industriella processer, något Altivar har blivit prisbelönt för. Det är en lösning som ger våra kunder bättre förutsättningar att mäta och analysera sin elförbrukning. Oavsett vilken teknisk lösning man som företag överväger att implementera behöver alternativen lyftas mer och vara en del av diskussionen om energiproblemens lösning.  

Vi är oerhört stolta att få detta certifikat av Schneider Electric och att titulera oss som deras enda svenska Alliance Industrial Automation Distributor partner. Vi är också införstådda i det ansvar vi har som distributör av energieffektiviserande lösningar för industrin och försöker hela tiden utveckla och utmana kompetensen inom våra arbetsområden. Nu ser vi fram emot flera möten med företag där vi tillsammans för en konstruktiv och lösningsorienterad dialog för att gemensamt underlätta rådande energi- och klimatomställning.   

Jan Johannesson VD på Modern Elteknik

Läs mer

Modern Elteknik, ny certifierad Alliance IAD-partner, kundreferens

Läs mer om Modern Elteknik

Läs mer om priset som Altivar frekvensomriktare mottog under under Climate Week 2022 

Läs mer om Altivar frekvensomriktare

Taggar:

Lägg till en kommentar

Alla fält är obligatoriska.