Renoveringsdags? – Passa på att göra hemmet smart

Ska du renovera? Passa på att framtidssäkra ditt hem och gör det smart. En wifi-uppkoppling och en elektriker är allt du behöver för att installera Wisers helt nya smarta hem-system för en mer bekymmersfri vardag.

Det senaste året har svenskarna lagt fokus på hemmet. Det har byggts om och byggts ut, sandpapprats och målats, spikats och svettats. Kanske går du just nu och slipar på dina renoveringsplaner – men har du funderat på att se över hemmets funktioner och el samtidigt? Med Wiser tar det varken särskilt mycket tid eller energi att få ett smart hem.

Mycket mer än belysning

I ett smart hem är hemmets funktioner uppkopplade och kan skräddarsys och­ fjärrstyras efter dina behov. Dagens smarta hem-system fokuserar ofta på belysning. Och visst är det praktiskt att kunna styra hela hemmets belysning från mobilen eller med hjälp av schemalagda uppgifter – men är det verkligen allt som det smarta hemmet har att bjuda på? Inte om du installerar Wisers smarta hem-system som har ett av de största utbuden av funktioner på marknaden.

Med Wiser kan du styra allt från IP-kameror och rullgardiner till radio och kaffekokare. Systemet kan detektera vattenläckor, varna om ytterdörren öppnas, visa hur mycket el dina extraelement förbrukar under vintern – och tända en lampa, förstås! Allt i en och samma app som heter Wiser by SE.

Så funkar det

Navet i Wisers system är en gateway som du själv kan installera till din befintliga router. För att sedan styra funktionerna i ditt hem – till exempel vitvaror, element eller belysning – behövs Wisers uppkopplade strömbrytare, vägguttag, dimrar och så vidare. Funktionerna som kräver elinstallation görs av en certifierad elektriker, men du kan själv installera IP-kameran, smart plug, detektorer/sensorer och trådlösa tryckknappar – om du vill. Annars hjälper elektrikern dig självklart med allt.

 

Läs mer om hur Wiser och smarta hem kan göra vardagen lättare för dig här.

Taggar: , ,