Förbli uppkopplad även när strömmen går – 3 vanliga missuppfattningar om din internetanslutning

Minns du ljuva 90-talet? GES, den varma VM-sommaren 94 och din stationära dator som stod och brummade under skrivbordet? Idag är allt väldigt annorlunda. Det är inte bara populärkulturen som genomgått förändringar utan också din hemelektronik. Ditt hushåll har förmodligen ett dussintal elektroniska enheter som alla är beroende av att ditt hemnätverk funkar som det ska.

Tänk efter – hur många datorer, surfplattor, smartphones, spelkonsoler och TV-apparater har du och dina familjemedlemmar sammanlagt i ert hushåll? Själv har mitt hushåll ungefär 50st uppkopplade enheter. Vad händer då om internetuppkoppling sviker till följd av ett oväntat strömavbrott?

Här följer tre vanliga missuppfattningar om internetanslutning tillsammans med tre smarta lösningar för att hjälpa dig förbli uppkopplad även när strömmen går:

Missuppfattning 1: Jag behöver inte en UPS – Min dator och mobil är ju batteridrivna!

Vi lever i en uppkopplad och bärbar värld. Nästan alla dina viktigaste materiella tillhörigheter som du använder på fritiden och på jobbet är batteridrivna och behöver alltså ström. Din smartphone, dator, och surfplatta är dessutom beroende av en välfungerande trådlös nätverksanslutning. Om denna anslutning försämras eller försvinner helt till följd av strömstörningar märker du snabbt hur begränsad användningen blir av exempelvis din dator.

All trådlös nätverksutrustning (routrar och modem) behöver helt enkelt ström för att kunna ge dig en optimala digital upplevelse i din vardag. Självklart kommer varken din dator eller mobil stängas av om du får strömavbrott, men det kommer däremot ditt Wi-Fi. Du vet själv hur förargligt det är när du är mitt uppe i ett nytt avsnitt av din favoritserie eller ska lämna in din uppsats och deadline är om 30 minuter. Ännu värre är det om dina barn blir nedkopplade från sin digitala värld!

Så – vad är lösningen? Införskaffa världens mest pålitliga Back-UPS Connect! Då behöver du aldrig mer oroa dig över din internetanslutning vid ett strömavbrott. APC, ett av Schneider Electrics varumärken, har utvecklat och framtagit en ny serie av UPS:er för att skydda ditt hemnätverk. UPS står för Uninterruptible Power Supply – avbrottsfri kraft. Back-UPS Connect ger alltså garanterat ström och skydd för din trådlösa nätverksutrustning, vilket gör att din internetuppkoppling inte påverkas trots att strömavbrott är ett faktum. Just denna UPS är designad för att ditt modem och din router ska hålla igång upp till fem timmar under ett strömavbrott. På så vis kan du fortsätta arbeta på din laptop eller använda sociala medier på din surfplatta trots att strömmen gått.

Missuppfattning 2: – Det är bara datorer som behöver internetuppkoppling

I dagens uppkopplade samhälle kan nästan all din hemelektronik ansluta till internet. Hur mycket är du uppkopplad och med vad? Jag har som sagt ca 50st uppkopplade enheter hemma som tex styr belysning, spelar musik och streamar tv. Kanske har du en familj som alla använder sina datorer samtidigt. Vad skulle då hända om strömmen gick klockan sju en onsdagskväll? Hinner dina barn skicka in sin läxa i tid? Har du en viktig deadline på jobbet som kräver internetanslutning? Spelar dina barn online tillsammans med sina vänner?

För att få ut mesta möjliga av din internetanslutning under ett strömavbrott behöver du en UPS för att stödja de mest kritiska enheterna. APC by Schneider Electric har en rad olika UPS:er specifikt framtagna och utvecklade för just hemelektronik. Back-UPS Pro finns tillgänglig i flera olika storlekar beroende på hur många enheter du behöver koppla upp. Deras VA (volt-ampere) berättar hur mycket du kan ansluta. Ju fler enheter du behöver koppla upp, desto högre VA behöver din UPS. Vår UPS-väljare kan hjälpa dig att hitta den storlek som passar ditt behov.

Missuppfattning 3: En typ av UPS räcker

Förr kanske det räckte med en liten UPS för att hålla igång hemmets enda stationära dator under ett strömavbrott. Idag är vi mer beroende än någonsin av vår nätverksuppkoppling och ett flertal enheter i hemmet är uppkopplade. Många enheter är batteridrivna, men många andra, så som din TV, spelkonsol, router eller ditt larm behöver ström. Detta innebär att det ställs högre krav på att ha större backup och skydd för dessa elektroniska enheter. 

Det allra bästa är som nämnt att ansluta din nätverksutrustning (modem, router) till en Back-UPS Connect. På så sätt skyddas din internetanslutning i upp till 5 timmar. Skydda gärna även din hemelektronik med en Back-UPS Pro. Om du har många enheter som behövs användas samtidigt kommer du behöva fler än en Back-UPS Pro. Kanske en UPS i ditt hemmakontor till din dator och skrivare, samt ytterligare en UPS i ditt vardagsrum till Tv:n, högtalaren och spelkonsolen.  

Besök vår hemsida och kika på en kort video som visar hur beroende vår digitala upplevelse är av ett fungerande nätverksanslutning. Ett fåtal UPS:er räcker för att behålla uppkopplingen samtidigt som du skyddar och ger ”reservström” för de enheter du använder som mest. Ditt digitala liv behöver inte längre vänta på att strömmen ska komma tillbaka! Life Is On!

 Skriven av: Gustav Gustavsson Klippel