Charly Lupart om gröna byggnader och automationssystem

Ett foto av Charly Lupart, Vice President, Building & Digital Energy, Schneider Electric Sverige
Charly Lupart, Vice President, Building & Digital Energy, Schneider Electric Sverige

Vad är det allra senaste inom Buildings & Digital Energy?

Jag upplever att regleringen kring automatisering i byggnader blir mer och mer exakt. Något som det europeiska direktivet om energiprestanda för byggnader (EPBD) banat vägen för. I samband med detta finns det växande utmaningar kring brist på kompetens, automationsintegration och stöd för att definiera vägen mot mer hållbara byggnader.

Vad tycker du ska bli intressant framöver inom området?

Jag ser fram emot innovationerna och effektivitetsnivån som byggnader kommer att nå tack vare integrationen av automationsteknik (power mgt, BMS, Fire, Access, Control, Micro Grid, EV etc). Kommer vi snart skapa byggnader som är energipositiva? Jag tror det! Tänk bara på hur många byggnader som står tomma under helgerna medan de kommer att vara utrustade med solpaneler eller geotermisk teknologi.

Hur ser Schneider Electrics arbete ut?

Vi har massvis med häftig teknik och är experter på automation. Bra teknologi är grundläggande och vårt kunnande ger värde när det gäller att integrera automationssystem. Det är detta som gör oss unika, med allt från energihantering och integrering av fastighetsautomation. Vi gör det mot en hållbarhetsfärdplan, som definieras med kunden för varje enskild byggnad, med hjälp av vår Ecostruxure-plattform som är känd för att göra just det. Vi kan dessutom integrera regulatorisk rapportering.

Läs mer om EcoStruxure™ Building Operation här.

Vilka delar tycker du är viktigast just nu?

Jag vill lyfta fram två saker. Först och främst måste vi samarbeta mer för att tackla utmaningen med den globala uppvärmningen. Det börjar med en workshop med kunder som vill bygga en färdplan mot hållbara byggnader – på Schneider Electric kan vi vägleda detta.

För det andra – behovet av rätt expertis. Precis som i seglingstävlingar, de bästa experterna kommer att designa de snabbaste (mest effektiva) båtarna och få det att gå fort. Detsamma gäller byggnader. Vi bör använda expertis där det är meningsfullt och skapa ett partnerskap mellan teknikexperter som oss, installationsexperter och fastighetsexperter för att snabbt kunna göra byggnaderna gröna.

Tre anledningar till att investera i sina fastigheter

  1. Byggnadsrenovering med automation har visat på en snabb återbetalning samtidigt som byggnader har blivit grönare.
  2. Att ha grönare byggnader har visat på en högre marknadsvärdering och samtidigt en bättre trivsel för hyresgästerna.
  3. Att agera för renoveringar av byggnader tar itu med en av de största koldioxidutsläppssektorerna, med befintliga lösningar som förbättrar livskvalitet och välstånd.

Vill du veta mer om hur vi kan hjälpa ditt företag? Boka en kostnadsfri demo här.

Läs mer om vårt arbete med att digitalisera fastigheter:

Tre smarta lösningar för digital styrning av fastigheten

Färre felanmälningar och bättre klimat

Framtidens fastigheter

Taggar: ,

Lägg till en kommentar

Alla fält är obligatoriska.