AstraZeneca besöker Schneider Electrics fabrik i Le Vaudreuil som ligger i framkant inom digital och hållbar transformation

Intresset för innovativa och hållbara lösningar är större än någonsin. Företag över hela världen behöver minska sitt koldioxidavtryck genom att skapa mer uppkopplade och effektiva fabriker. Därför bjuder Schneider Electric in till sin Innovation Hub i fabriken i Le Vaudreuil – ett öppet forum för inspiration och kunskapsutbyte.

Schneider Electrics fabrik i Le Vaudreuil är ledande inom hållbar produktion och digital transformation. 2022 fick fabriken utmärkelsen ”Sustainability Lighthouse” av stiftelsen World Economic Forum. 2018 tilldelades fabriken även ”Digital Transformation Lighthouse”. Globalt finns det totalt 132 identifierade “Advanced Lighthouse” och 13 ”Sustainability Lighthouse”, vilket gör oss mycket stolta över dessa två utmärkelser.

Detta har gjort fabriken till en Innovation Hub för företag och organisationer som strävar efter den senaste tekniken inom energihantering och automatisering. Ett innovativt forum som lockar företag från hela världen till att utforska nya tekniska lösningar och hållbarhetsinitiativ.

AstraZeneca utforskar nya lösningar tillsammans med Schneider Electric

Under ett besök 2023 på Schnieder Electrics Innovation Hub i fabriken i Le Vaudreuil fick besökarna från AstraZeneca se praktiska och innovativa lösningar på digitala transformationsstrategier med fokus att utveckla och implementera digital teknik. Till exempel genom IIoT, AI och Machine Learning. Företaget fick även se hur man kan arbeta med att harmonisera, skala upp och implementera olika digitala lösningar på koncernnivå.

Ett viktigt ämne som diskuterades var det nya arbetssättet som personalen upplevde i en alltmer automatiserad och digital fabrik. Vidare diskuterades vilka möjligheter och förbättringar som personalen upplever med digitaliseringen, samt hur man kan hantera de utmaningar som den ställer oss inför.

Insikter från besöket på Schneider Electrics Innovation Hub

Deltagaren Anders Bergman, Digital Business Transformation Lead på AstraZeneca Sweden Operations, sammanfattar besöket på fabriken i Le Vaudreuil så här:

”Det var ett mycket uppskattat besök där vi fick en grundlig genomgång kring hur Schneider Electric arbetar med digitalisering och hållbarhet och vi fick göra ett besök i deras produktionsanläggning. Det var värdefullt att se hur de använde sina system, en del system är samma som de vi själva har på AstraZeneca, men de nyttjade en del andra funktioner. Insikter som vi kan ta med i vårt hållbarhetsarbete för att kunna nå våra egna ambitiösa mål om att nå netto noll utsläpp. Ett annat exempel som jag gillade var hur de gjorde deras kunder mer synliga genom att använda sig av olika namngivna typkunder som ställde sina specifika krav på Schneider Electric. Till exempel fick vi se typkunden ”Mike-maskinbyggaren” representerad med sina önskemål ute i produktionen.

Anders Bergman, Digital Business Transformation Lead på AstraZeneca Sweden Operations (left)

7 anledningar att besöka Schneider Electrics Innovation Hub i Le Vaudreuil

Öppet forum: Innovation Hub erbjuder en plats för kunskapsutbyte med Schneider Electrics experter och partners. Ett utmärkt tillfälle för att få insikt i nya hållbara innovationer och praktiskt utfall med ökad effektivitet, lönsamhet och lägre personalomsättning.

Innovativa lösningar: Schneider Electric är världsledande inom energihantering, automatisering och hållbarhet. Här kan besökare utforska möjligheterna inom till exempel AR (Augmented Reality), digital transformation, datahantering, cobots (kollaborativa robotar) och cybersäkerhet.

Energioptimering: Innovation Hub har utformats med hållbarhet i fokus. Därmed kan besökare ta del av de praktiska funktioner och system som både mäter och sänker energiförbrukningen för hela siten. Funktionerna främjar hållbarhetsperspektivet och skapar en bekväm och produktiv arbetsmiljö för personalen.

Praktisk erfarenhet: I en skarp miljö har besökaremöjlighet att både se och lära sig hur den senaste tekniken inom IIoT, AI samt maskininlärning används för att förbättra energihantering och arbetsmiljö. Dessutom visas goda exempel på hur kvalitets- och underhållsarbete bidrar till ökad lönsamhet.

Cybersäkerhet: Med hjälp av Schneider Electrics lösningar får besökarna se verkliga exempel på hur de mer effektivt kan arbeta med cybersäkerhet. Hur de kan tillämpas i den egna verksamheten och mervärdet av att ha en tydlig cybersäkerhetsstrategi.

Digital transformation: Under ett besök på Innovation Hub i Le Vaudreuil får besökare uppleva fabrikens transformation från en cirka 50 år gammal industrianläggning (brown field) till ett föregångsexempel inom flera innovationsområden. Här används idag digitala verktyg för att uppnå förbättrad arbetsmiljö, ökad produktivitet och lönsamhet i hela leveranskedjan. Besökarna får se praktiska exempel på fabrikens omvandling, steg för steg, som ger inspiration till deras egna transformationsinitiativ.

Sustainable Supply Chain: Schneider Electrics engagemang för hållbarhet sträcker sig till ”end to end” i hela leveranskedjan. Besökare får lära sig om Schneider Electrics processer och lösningar för att förbättra hållbarheten i sina leveranskedjor.

Om fabriken

Fabriken i Le Vaudreuil tillverkar kontaktorer och grundades 1975 och täcker ett område på 14.200 kvadratmeter, vilka inkluderar forskningslaboratorier, testanläggningar och ett innovationscenter. Idag är fabriken även en hub för anställda och partners där de kan arbeta med projekt, utbyta idéer och uppleva Schneider Electrics senaste produkter och lösningar.

hållbar
Vicki Pearson and Ali Husseini, Schneider Electric (from left)

Vill du veta mer?

Är ni intresserade av att veta mer om våra Innovation Hubs, praktiska erfarenheter eller våra innovativa lösningar för att utveckla ert företag med hjälp av ”smart manufacturing”?

Jag berättar gärna mer. Kontakta mig!

ali.husseini@se.com

+46 76 142 02 92

Taggar: , ,