Att nå Industri 4.0; 3 sätt som en pålitlig guide kan hjälpa dig

För många industrier kan implementering av Industri 4.0-strategier vara ett tufft berg att bestiga på egen hand. Eftersom de fokuserar på kärnverksamheten är det svårt att ägna tillräckligt med resurser åt de krav och utmaningar som är förknippade med att implementera datadrivna och smarta tillverkningstekniker för att öka effektiviteten och konkurrenskraften.

Många företag behöver vägledning. Konvergensen av IT och operativ teknik (OT) som underlättar implementeringen av smart tillverkning är komplicerad. De flesta skulle behöva använda hjälp för att avgöra hur man blandar IT och OT utan att störa produktionsprocesser eller införa för många nya risker. De behöver en kunnig teknikpartner, som likt en sherpa som guidar en klättrare och kan följa de bästa vägarna och undvika farorna under resan.

3 sätt som en betrodd rådgivare hjälper dig att nå Industri 4.0

När man väljer en pålitlig rådgivare bör organisationer vara kräsna. En värdig guide bör visa en förståelse för miljön och känna till krångligheterna med att blanda IT och OT. Det är komplext att utveckla en Industri 4.0-färdplan som är skräddarsydd för ett företags specifika vision, begränsningar, risker och krav. En betrodd rådgivare kan hjälpa dig på tre viktiga sätt.

  1. Lär dig Industri 4.0-terrängen – bedömningar är nyckeln

En effektiv guide som bemästrar terrängen för att effektivt leda kunder i rätt riktning. Implementering av industri 4.0 bör börja med en bedömning. Att lära sig kundens miljö och förstå deras nivå av digital beredskap och mognad. En typisk bedömning avslöjar viktig information om vägen framåt:

  • Det aktuella läget för automatisering och anslutningsbarhet
  • Den tillgängliga tekniska kompetensen hos befintlig personal
  • Utmaningar och behov relaterade till datautbyte med kunder och leverantörer
  • Tillverkningsprocessens lyhördhet för kundernas krav och förändrad marknadsdynamik

Bedömningar hjälper till att avgöra kapaciteten hos viktiga system som MES (manufacturing execution system) och ERP (enterprise resource planning) som finns och om de ska ändras eller uppdateras. Kan kunden dra nytta av (AI) artificiell intelligens och förstärkt verklighets (AR)- implementeringar? Hur är det med en kunds ESG-status (environmental, social and governance) eller kortare hållbarhet? Hur kan kunden uppfylla målen för hållbarhet och energiförbrukning? Att titta på alla dessa områden är avgörande för att kartlägga resan mot Industri 4.0.

  1. Agera som tolk – använd rätt OT- och IT-system för att uppnå Industri 4.0

Erfarna guider fungerar också som tolkar. I OT/IT-konvergensprojekt är förmågan att ”tala” både OT och IT väsentlig. OT-team fokuserar på produktionsmaskiner och industriella styrsystem medan IT-team driver IT-infrastruktur. Dessa team har historiskt sett arbetat självständigt med minimal interaktion. De talar olika språk, arbetar med olika utrustning och tar sig an utmaningar med olika tankesätt.

Konvergens skapar det uppenbara behovet av att överbrygga dessa team så att var och en kan förstå den andras prioriteringar, utmaningar och mål. En pålitlig rådgivare med erfarenhet och expertis inom båda kan fungera som en brygga samt tolk och koordinera samarbetet mellan teamen så att var och en förstår den andras krav. Endast genom att få båda teamen på samma sida kan en organisation framgångsrikt gå vidare med sin Industri 4.0-planering och genomförande.

  1. Följ den bästa vägen till Industri 4.0 – planera en steg-för-steg-rutt

En pålitlig guide känner till de bästa vägarna till en destination, normalt de säkraste, men inte nödvändigtvis den snabbaste. Med Industri 4.0 är ett gradvis tillvägagångssätt att föredra för många organisationer. Ett företag kan behöva gå igenom Industri 3.1 och 3.2 innan det går upp till nivå Industri 4.0. En erfaren teknikrådgivare kommer att rita en steg-för-steg-rutt som kan börja, till exempel genom att placera Industrial Internet of Things (IIoT)-sensorer på befintliga maskiner och drivsystem för att börja samla in data från verkstadsgolvet. Information som samlas in av sensorer kan visa hur man kan förbättra underhållseffektiviteten och minska energiförbrukningen. En snabb, tidig ROI-vinst kan hjälpa ledningen att med underlag för ytterligare teknologiinvesteringar inom områden som artificiell intelligens (AI) och avancerad robotik. Ett progressivt tillvägagångssätt hjälper till att utbilda alla inblandade i de steg som ska tas härnäst så att de kan göra väl underbyggda investeringar.

Vägen till digitalisering och industri 4.0

Våra partners tar sin roll som teknikguide på stort allvar. Vårt gemensamma motto är ”Hjälp att välja, hjälp att använda”. De använder sin långa erfarenhet av att arbeta med system för industriell automation för att hjälpa våra kunder att välja rätt produkter och lösningar för sina applikationer samt säkerställa att de kan optimera värdet av sin investering. De utnyttjar sina pålitliga relationer med leverantörer, inklusive Schneider Electric, för att hjälpa dig att planera den bästa vägen till Industri 4.0.

Partnerskap med Schneider Electric och andra leverantörer är avgörande för att guida dig uppför industri 4.0-berget. Vi inser att resan kan vara lång och komplex, men målet gör det värt besväret, så låt oss vara din sherpa på din väg till framgång.

Schneider Electric Alliance Partner Program

Genom Schneider Electric Alliance Partner Program för industriella automationsdistributörer ger vi våra partners möjlighet att utvecklas för att bättre stödja kundernas digitala transformation och resa mot Industri 4.0.

Taggar: , , , , , , , , , ,