Hur gynnar datacenter den digitala omvandlingen?

Som IT-återförsäljare säljer du inte bara hårdvara till kunderna. Du är deras rådgivare och för att kunna ge dem de bästa alternativen måste du veta om digitaliseringens möjligheter, men också dess utmaningar. Vilka lösningar finns det för att inte bara hänga med i utvecklingen, utan för att också komma starkare ur den? I detta blogginlägg har vi nöjet att få prata med Anna Otterberg, Northern Europe Sales Out Director på Schneider Electric om detta.

Hej Anna! Kan du berätta lite kort om dig själv?

Jag har jobbat på Schneider i över 20 år, och har haft möjligheten att arbeta väldigt varierat på flera olika avdelningar. Just nu arbetar jag inom den europeiska organisationen, vilket är utmanande och intressant. På fritiden tycker jag om att umgås med familj och vänner.

Vad gör du på Schneider Electric?

Mitt ansvarsområde är IT-kanalen i Norden och norra Europa. Vi samarbetar med IT-distributörer och återförsäljare och för att tillsammans erbjuda kunderna de bästa lösningarna för datarum och Edge-lösningar.

Kan du berätta lite om hur digitaliseringen påverkar detaljhandeln?

Detaljhandeln genomgår en stor förändring just nu där deras framgår hänger på unika digitala kundupplevelser. Marknaden förändras och utvecklas för varje dag som går, och för att lyckas i denna förändring så är den digitala upplevelsen nödvändig för alla detaljhandlare. I takt med digitaliseringen kan detaljhandlare börja använda teknik som dataanalys, AI, kraftfullare datacenter och mera. Detta kan leda till framgång för dem, men också ge deras kunder en ännu bättre upplevelse.

Finns det några utmaningar med digitaliseringen?

Detaljhandeln jobbar stenhårt för att anpassa sina webbshoppar och webbupplevelser till nya kundkrav – samtidigt som de jobbar för att kunna ge kunderna personlig service. Nu när samhället öppnar upp igen ser vi ett ökat intresse för att besöka butikerna fysiskt igen, vilket driver på den digitala shoppingupplevelsen i butik. Kombinationen mellan accelereringen av tekniken och anpassningen till kundernas behov på ett kosteffektivt sätt kommer bara fungera om detaljhandelns miljö är hanterbar, säker och enkel att använda. Det behövs tillräckligt med datakraft i både lagret och i affären för att detta ska fungera på ett bra sätt.

Men inom detaljhandeln är denna datakraft ofta utspridd på flera olika platser och det finns ofta få eller ingen IT-personal som kan ta hand om det. Därför är det viktigt att kunna övervaka och konfigurera även på distans. För att skydda kunderna och deras data behövs IT-installationen vara bevakad, säker och skyddad från olika cyberhot. Och sist men inte minst behövs det finnas en standardisering i IT-installationen som gör att det går enkelt och snabbt att installera tekniska uppdateringar.

Hur kan Schneider Electric hjälpa IT-försörjare med dessa tekniska utmaningar?

På Schneider Electric är vi högst benägna om att stötta våra partners på bästa sätt. Våra mikrodatacenter, EcoStruxure™ Micro Data Centers, är tillförlitliga, motståndskraftiga och säkra – allt samlat i en enkel lösning som kan delas ut till alla detaljhandelsmiljöer. Vår EcoStruxure™ för IT hårdvaror och lösningar ger kunden flexibiliteten att övervaka och hantera sin IT infrastruktur på distans, vilket också besvarar utmaningen med att inte nödvändigtvis ha IT personal direkt på plats.

IT-återförsäljare kan alltså erbjuda sina kunder en infrastruktur i edge computing som kombinerar kraft, kyla, fysisk säkerhet och styrbar hårdvara och lösningar – allt i en racklösning som är enkel att installera och som kan implementeras på flera siter.

Har du några avslutande tankar som du vill dela med dig av?

Sammanfattningsvis så erbjuder den enorma digitaliseringen inom detaljhandeln våra partners en stor möjlighet att växa. Genom att använda sig av våra lösningar kan vi hjälpa dem etablera sig på denna nya marknad och bli deras kunders tillförlitliga rådgivare när det kommer till infrastruktur, hårdvara och lösningar inom IT.

Taggar: , ,