Haluatko tietää lisää blogiartikkeleista?

Ota yhteyttä meihin

Teollisuuden on muututtava – näin se tehdään

Teollisuudella on tällä hetkellä vastassaan suuria haasteita: toimitusketjun katkokset, toistuvat sulkutilat ja pitkäkestoiset matkustusrajoitukset ovat vain muutamia esimerkkejä. Etsimme jatkuvasti tasapainoa pyrkiessämme voittamaan nämä haasteet ja tehdessämme työtä joustavamman, kestävämmän ja tehokkaamman tulevaisuuden puolesta.

Nykyhetken toimet eivät kuitenkaan riitä. Olemme liian varovaisia.

Yhteistä energiaamme on käytettävä enemmän ratkaisemaan käytännön kysymys ”miten” – ”miten voimme saavuttaa sen välittömillä toimilla?”. Meillä on hyllyllä innovatiivisia teknologioita ja ratkaisuja odottamassa käyttöönottoa.

McKinsey arvioi, että Eurooppa toimii vain 12 prosentilla kaikesta digitaalisesta potentiaalistaan ja Yhdysvallatkin vain hieman paremmin, 18 prosentilla. Asiaa voidaan katsoa myös toisella tavalla: Intiassa digitaalitalouden vapauttama tuottavuus voisi luoda 60–65 miljoonaa työpaikkaa, ja Kiinassa se voisi muodostaa jopa 45 % teollisuuden tuloista vuoteen 2030 mennessä.

Ongelma: suljetut järjestelmät

Kaikki edellä mainittu maalaa selkeää kuvaa siitä, että digitaaliteknologiat ovat vikasietoisuuden, kestävyyden ja tehokkuuden avain. Olemme kaikki työskennelleet automaation parissa riittävän pitkään tietääksemme sen. Digitalisoi kaikki, integroi, mittaa, valvo, mukauta ja toista datan perusteella. Erittäin yksinkertaistettuna konsepti on tällainen – mutta perusajatus kuitenkin välittyy.

Jos siis tiedämme digitalisoinnin hyödyt, mikä estää meitä jalkauttamasta sen täyttä potentiaalia?

Ehkä hieman yllättäen rajoitukset ovat luonteeltaan pikemminkin historiallisia ja psykologisia kuin teknisiä. Suljetut, patentilla suojatut teollisuusautomaatiojärjestelmät ovat pitkään rajoittaneet valmistajien ja prosessiteollisuuden innovaatiokykyä. Riippuvaisuus yhdestä toimittajasta rajoittaa tällä hetkellä nykyisiä automaatioratkaisuja ja työkaluja, jos niitä ei ole optimoitu nykyaikaisten data- ja ohjelmistopohjaisten järjestelmien kehittämistä ja hallintaa varten. Kun eri toimittajien ratkaisut eivät pysty kommunikoimaan keskenään, yrityksen digitalisoitumiskyky on rajallinen.

Ratkaisu: universaali teollisuusautomaatio

Toimittajien yhteisen standardoidun automaatiokerroksen käyttöönotto voisi tarjota valtavia mahdollisuuksia alan talouskasvulle ja modernisoinnille. Universaalia automaatiota voi ajatella teollisuusautomaation sovelluskaupan ensiaskeleina.

Innovoinnin edistäminen edellyttää myös yhteisiä standardeja ja yhteistyötä yli toimialarajojen. IT-maailma ymmärsi jo kauan sitten avointen käyttöympäristöjen edut. Teollisuudella on nyt arvokas mahdollisuus toistaa tämä menestys. Ohjelmistoriippumaton teollisuusautomaatio on mahdollisuus kaikille.

On tietenkin ymmärrettävää, että monet perinteiset teollisuusautomaatiotoimittajat eivät välttämättä ole tällaisen muutoksen kannalla. ”Yhteentoimivuuden” ja ”siirettävyyden” kaltaiset käsitteet ovat ristiriidassa niiden pitkäaikaisten liiketoimintamallien kanssa.

Oman toiminnan suojeleminen voi kuitenkin johtaa markkinoiden pirstaloitumiseen ja jumittaa vanheneviin toimintamalleihin – samalla tavoin keskustietokone hävisi ratkaisuna massamarkkinoilta suurelta osin yhteensopivuuden puutteen ja sen mahdollistamiseksi vaadittujen ylimääräisten teknisten ponnistelujen vuoksi.

Ensimmäinen teknologia on täällä

Oma universaali teollisuusautomaatio EcoStruxure Automation Expert on maailman ensimmäinen ohjelmistokeskeinen universaali teollisuusautomaatiojärjestelmä. Se erottaa laitteiston ohjelmistosta ja mahdollistaa seuraavat ominaisuudet:

  • Parempi joustavuus, joka mahdollistaa automaatiosovellusten rakentamisen laitteistokeskeisillä ohjelmistokomponenteilla riippumatta taustalla olevasta laitteistoinfrastruktuurista.
  • Edistyksellinen suunnittelutehokkuus, jonka ansiosta käyttäjät voivat jakaa sovelluksia valitsemaansa järjestelmäarkkitehtuuriin — ilman ylimääräistä ohjelmointityötä.
  • Entistä parempi ketteryys, kun yhdellä järjestelmällä voidaan käyttää kentältä saatavaa dataa ja pilvessä olevaa dataa poistamalla kenttädatan ja analytiikan väliset kerrokset, mikä parantaa järjestelmän reaktiivisuutta.

Tämän avoimen tekniikan avulla voimme muodostaa yhteyden lähes mihin tahansa kolmannen osapuolen laitteistoon – toimittajasta riippumatta.

Olemme äskettäin toteuttaneet tämän ratkaisun Shanghain älykkäässä jakelukeskuksessamme. Koska ohjelmisto on erotettu laitteistosta, kuljetuslinjan mukauttaminen on helpompaa ja kustannustehokkaampaa. Tulos: vikojen juurisyyn tunnistaminen ja vianmääritys on neljä kertaa nopeampaa. Tuotevirheiden määrä on 45 % pienempi ja suorituskyky 5,3 % parempi.

EcoStruxure Automation Expert -alustan uusin versio sisältää tiiviin integroinnin AVEVA™-järjestelmäalustaan. Erään tutkimuksen mukaan EcoStruxure Automation Expertin ja AVEVAn yhdistelmä vähensi suunnittelutyötä yli 50 % [1].

Muutoksen aika on nyt

Kysymme aina itseltämme: miten voimme parantaa vikasietoisuutta, tehokkuutta ja kestävyyttä? Vastaus: edistämällä yhteentoimivuutta. Avoimemman teollisuusautomaation mahdollistava IEC 61499 -standardi tarjoaa ympäristön myös uudelle teolliselle vallankumoukselle: parempi viansietokyky, tehokkuus ja kestävyys kulkevat sen kanssa käsi kädessä.

Schneider Electric on muutoksen edelläkävijä. Toivomme kuitenkin, että koko alamme seuraa meitä tällä teollisuusautomaatio matkalla. Kun yhteentoimivuus tuottaa asiakkaalle enemmän lisäarvoa, se lisää investointeja automaatioon. Tämä puolestaan tarkoittaa uusia tuloja, uusia liiketoimintamalleja ja uusia asiakkaita automaatiotoimittajille ja -integroijille.

Muutos ei ole nollasummapeliä, jossa voittaja vie kaiken. Teollisuus, asiakkaat ja toimittajat hyötyvät kaikki entistä vapaammista, avoimemmista ja kilpailukykyisemmistä automaatiomarkkinoista. Nyt tarvitaan vain alan keskeisimpien toimijoiden ja automaatiotoimittajien välistä tiivistä yhteistyötä, jotta prosessi saa lopullisen sysäyksen.

On aika ryhtyä käytännön toimiin: Omaksu standardi. Omaksu teknologia. Aloitetaan tulevaisuuden teollisuuden rakentaminen – jo tänään!

Lue lisää miten teollisuusautomaatio EcoStruxure Automation Expert -alusta tukee teollisuutta >> 

Alkuperäinen blogi julkaistiin englanniksi https://blog.se.com/internet-of-things/2021/04/08/a-practical-recommendation-for-industry/

Tägit: , ,

Ota yhteyttä meihin

Lisää kommentti

Kaikki kentät ovat pakollisia.

Tämä sivusto käyttää Akismet –palvelua roskapostin suodattamiseksi. Lue miten kommentit prosessoidaan.