Haluatko tietää lisää blogiartikkeleista?

Ota yhteyttä meihin

Valmistajariippumaton automaatio tuo uusia ansaintamalleja ympäristöystävällisesti

Teollisuus käy läpi vallankumouksellista muutosta. Koneoppiminen, lisätty todellisuus ja reaaliaikainen analytiikka tarjoavat suuria mahdollisuuksia teollisuusyrityksille ja laitevalmistajille. Innovaatioita tukemaan tarvitaan valmistajariippumaton automaatio, joka tuo mukanaan avoimuutta ja kustannustehokkuutta. Tehokkuuden ja säästön myötä toiminta on myös ympäristöystävällisempää.

Kuvittele tilanne, ettet osaisi kommunikoida työkavereidesi kanssa ymmärrettävästi. Tarvitsisit viestin välittämiseen tulkin tai voisit kommunikoida ainoastaan nostamalla kättäsi – innovointi olisi vaikeaa.

Otetaan esimerkiksi tehdas, jossa valmistetaan elintarvikkeita. Tehtaan pakkauskone tulee Italiasta ja kelmutuskone Saksasta – kumpikin toteutettuna omilla, suljetuilla automaatiojärjestelmillään. Tiedonvälitys vaatii tulkkia tai kommunikointi on hyvin yksinkertaista, jolloin prosessi on työläs ja tehoton.

Valmistajariippumaton automaatio varmistaa sen, että kaikki laitteet puhuvat samaa kieltä keskenään. Samalla ne ovat vaivattomasti liitettävissä myös muihin tuotantolaitoksen laitteisiin. Dataa saadaan kaikista toiminnoista ymmärrettävässä muodossa, jolloin etu on merkittävä suljettuihin järjestelmiin verrattaessa.

Avoin automaatioalusta tehostaa tehtaiden ja laitevalmistajien toimintaa

Valmistajariippumattomassa automaatiossa ohjelmistokomponentit pohjautuvat yhtenäiseen IEC61499-standardiin. Standardin ansiosta valmistajariippuvuus poistuu, ja yritys voi keskittyä omaan ydinosaamiseen ja sovelluskehittämiseen. Aikaa ei kulu useiden automaatioalustojen opettelemiseen, ja loppukäyttäjä voi ottaa eri valmistajien parhaat innovaatiot käyttöön.

Valmistajariippumaton automaatio mahdollistaa modulaarisuuden, jolloin ratkaisu on sovellettavissa ja monistettavissa helposti erilaisiin tehtaisiin tai tuotantotiloihin. Lisäksi eri valmistajien ohjelmistot ja laitteistot toimivat yhteen keskenään. Tämän myötä suunnittelukustannukset pienevät ja suunnitteluaika lyhenee.

Schneider Electricin EcoStruxure™ Automation Expert on IEC61499-standardiin pohjautuva avoin automaatioalusta. Valmistajariippumattoman automaation avulla laitevalmistaja voi keskittyä tuotteensa kehittämiseen ja luottaa, että yksi ohjelma sopii kaikkiin loppuasiakkaan asettamiin laitevaatimuksiin.

Avoin alusta tehostaa tehtaiden sekä laitevalmistajien toimintaa ja vähentää suoritettavan työn määrää. Henkilökustannusten pienentyessä tuotannon pitäminen Suomessa on nykyistä kustannustehokkaampaa ja ympäristöystävällisempää.

Avoin automaatio on investointi ympäristöystävällisyyteen

Joustavat toiminnot ovat tehokkaita isoissa murroksissa. Tuottavuuden ja kilpailuedun lisäksi entistä vahvemmin keskusteluun ovat nousseet kestävä kehitys ja ympäristönäkökulmat.

Yritysten digi- ja ympäristötavoitteiden yhdistäminen mahdollistaa ympäristöystävällisimmän toiminnan. Yksi digitalisaation eduista on varmistaa toiminnan kestävyys myös tulevaisuudessa. Ilman avoimuutta ei ole innovaatiota, ja ilman innovaatioita emme vastaa kestävän kehityksen tavoitteisiin ja paranna tulevien sukupolvien elämänlaatua.

Automaatioajattelun murros

Valmistajariippumattoman automaation myötä automaatioajatteluun on tulossa murros. IEC 61499-standardi mahdollistaa sovelluksien siirtämisen eri toimijoiden ohjelmistoympäristöjen välillä. Standardi myös vastaa parhaiten teollisuuden tarpeita.

Valmistajariippumattoman automaation hyödyt ovat selvät. Olemmeko yhdessä valmiita murrokseen, jää nähtäväksi.

> Lue lisää hyödyistä Tiedon läpinäkyvyyttä ja kestävää kehitystä ohjelmistokeskeisellä automaatiolla -blogista

Blogin on kirjoittanut Tuomas Korhonen Head of Marketing, Sweden, Finland and Baltics. Ota yhteyttä: tuomas.korhonen@se.com

Nostot:

  • Valmistajariippumaton automaatio mahdollistaa modulaarisuuden, jolloin ratkaisu on sovellettavissa ja monistettavissa helposti erilaisiin tehtaisiin tai tuotantotiloihin. Lisäksi eri valmistajien ohjelmistot ja laitteistot toimivat yhteen keskenään.
  • IEC61499-standardin myötä on mahdollista poistaa valmistajariippuvuus ja yritys voi keskittyä omaan ydinosaamiseen ja sovelluskehittämiseen.
  • Valmistajariippumattoman automaation myötä automaatioajatteluun on tulossa murros. IEC 61499-standardi mahdollistaa sovelluksien siirtämisen eri toimijoiden ohjelmistoympäristöjen välillä.

Tägit: , ,

Ota yhteyttä meihin

Lisää kommentti

Kaikki kentät ovat pakollisia.

Tämä sivusto käyttää Akismet –palvelua roskapostin suodattamiseksi. Lue miten kommentit prosessoidaan.