Haluatko tietää lisää blogiartikkeleista?

Ota yhteyttä meihin

Suomen valtteja ovat puhdas ja energiaturvallinen sähkö

Harvassa ovat ne yksilöt, jotka vielä vispaavat kakkutaikinan käsivispilällä tai veivaavat auton ikkunaa auki ovessa olevalla kammella. Tai tuottavat hammasharjan liikkeen rannevoimin. Sähkö on tullut auttamaan arkeamme niin, että ilman emme enää osaa emmekä halua olla. Sähköenergia valtaa alaa myös laajemmassa mittakaavassa: teollisuuden ja rakentamisen automatisoituminen ja digitalisoituminen edellyttää nopean ja tehokkaan sähkön käyttöä yhä laajemmin.

Kilpailemme kansainvälisillä markkinoilla, ja olemme sitoutuneet maailmanlaajuiseen, yhteiseen ilmastotavoitteeseen, jossa vähennämme kasvihuonekaasuja 60 prosentilla vuoteen 2030 ja saavutamme 2035 hiilineutraaliustavoitteen. Viime vuonna koko maailma sitoutui fossiilisista polttoaineista luopumiseen.

Koko ajan puhtaampaa ja turvallisempaa

Tuuli- ja aurinkovoima sekä ydinenergia ovat Suomessa jo nyt merkittäviä puhtaan energian lähteitä ja niiden osuus kasvaa koko ajan. Sähköenergia tulee korvaamaan muita energiamuotoja edelleen, joten myös sähköjärjestelmämme uusiutuu pala palalta.

Kilpailuetuna tulisi hiilineutraalin energian lisäksi huomioida myös Suomen turvallinen energiainfrastruktuuri. Sähkönsiirtoverkkomme on pohjoismaisessakin mittakaavassa erittäin toimiva ja luotettava. Hallitus on budjetoinut lisärahaa verkon kunnon parantamiseen, joten turvallinen matka sähköenergia tulevaisuuteen on turvatumpi niiltäkin osin.

Yhteiskuntamme nojaa tukevasti sähköön

Sähköjärjestelmistä on tulossa yhteiskunnan toiminnalle koko ajan kriittisempää, joten vaatimustasokin kasvaa. Jotta Suomessa pysymme luotettavana kumppanina ja potentiaalisena investointien kohteena, meidän on pidettävä huolta sähköjärjestelmiemme ja puhtaan energiatuotannon luotettavuudesta.

Tärkeintä on huolehtia siitä, että sähköjärjestelmäämme kehitetään joustavammaksi erilaisten energiatuotantomuotojen suhteen ja että hyväksymme myös pienemmät tuottajat osaksi luotettavuuden rakentamista. Näin varmistetaan, että päätökset puhtaan energiatuotannon suhteen pitävät eikä niistä lipsuta. Kun käytössämme on kaikki keinot uusien investointien saamiseksi Suomeen, saamme resursseja pitää Suomi energian suhteen turvallisena ja puhtaana maana.

Meillä Schneider Electricilla on tavoitteena auttaa asiakkaittemme liiketoimintaa ympäristön, kasvun ja menestymisen suhteen kestävälle pohjalle. Kansainvälisestikin tunnustettu toimintamme on aina ensisijaisesti asiakkaitamme varten.

Pidetään yhteyttä!

Blogin kirjoittajana on Schneider Electric Finland Oy:n toimitusjohtaja Jani Vahvanen.

Tägit: ,

Ota yhteyttä meihin

Lisää kommentti

Kaikki kentät ovat pakollisia.

Tämä sivusto käyttää Akismet –palvelua roskapostin suodattamiseksi. Lue miten kommentit prosessoidaan.