Haluatko tietää lisää blogiartikkeleista?

Ota yhteyttä meihin

Sähkökeskuksen dokumentointi digitaalisena säästää aikaa ja rahaa

Sähköjärjestelmien ylläpitoon liittyy henkilöitä useilta tahoilta. Tästä syystä on tärkeää, että ajantasaiset tiedot ovat helposti kaikkien käyttäjien ulottuvilla. Schneider Electricin Facility Expert -sovellus pitää sähkökeskuksen dokumentit digitaalisena. Se sisältää kätevän Digital Logbookin eli digikansion, jonka avulla kaikki sähkökeskuksen käyttäjät saavat saman tiedon. Digikansion dokumentaatiota on helppo hyödyntää, sillä tietoihin pääsee kätevästi QR-koodin skannaamalla. Sähkökeskuksen dokumentointi digitaalisena on helppo löytää ja pitää ajan tasalla. 

Sähkökeskusten huolto- ja ylläpito-ohjelmaan liittyvät suunnittelija, keskusvalmistaja, urakoitsija, paikallinen huoltopalveluiden tarjoaja ja jopa kiinteistönomistaja. Järjestelmän käyttöönotto ja toimiminen vaatii näiden kaikkien osapuolten yhteistyötä; esimerkiksi sähkökeskuksen tarkastus- ja huoltovälit riippuvat keskuksen suunnittelusta ja rakenteesta, komponenteista ja käyttöolosuhteista. Digikansion avulla kaikki tämä tieto voidaan kerätä helposti yhteen paikkaan kaikkien osapuolten saataville.

Sähkökeskuksen dokumentit digitaalisena, ajan tasalla ja kaikilla saatavilla

Schneider Electricin digikansio palvelee kaikkia käyttäjiä koko keskuksen elinkaaren ajan: suunnitteluvaiheessa suunnittelija voi tallentaa kaaviot sekä asettelutiedot digitaaliseen arkistoon. Kokoonpanoa rakentaessaan keskusvalmistaja voi käyttää tätä dokumentaatiota ja lisätä tallennettuihin tietoihin CAD-piirustuksia, käyttöoppaita ja materiaaliluetteloita. Siten suunnittelija ja keskusvalmistaja voivat säästää aikaa ja rahaa, eikä eri dokumenttien lähettämiseen tai etsimiseen mene aikaa. Paperisten dokumenttien käyttöön liittyy myös haasteita: ne voivat suttaantua tai kadota tai ne unohdetaan käytön jälkeen palauttaa oikeaan paikkaan. Säilyttämällä sähkökeskuksen dokumentit digitaalisena poistaa myös fyysisen paperin tarpeen.

Digitaalisen dokumentaation saumattomuus jatkuu asennuksen aikana, jolloin urakoitsija voi tallentaa digikansioon kohdekohtaisia ​​tietoja, kuten esimerkiksi salasanoja, verkon kokoonpanoa koskevaa informaatiota ja takuutietoja. Asennuksen jälkeen käytön ja kunnossapidon aikana kiinteistönhoitajilla ja paikallisilla palveluntarjoajalla on pääsy keskuksen ylläpitoa koskeviin suunnitelmiin ja oppaisiin.

Ajan ja rahan säästämisen lisäksi Facility Expert -sovelluksen hyötyihin kuuluu muun muassa varaosaluetteloiden helppo saatavuus ja huoltovaatimukset. Tällainen sähkökeskuksen dokumentointi on olennaista keskuksen asianmukaiselle hoidolle. Jos tiedot jostain syystä menetetään, tulee sähkökeskuksen ylläpidosta vähemmän tehokasta ja kalliimpaa.

Schneider Electricin digikansio on työkalu, joka tarjoaa ratkaisun yllä kuvattuihin haasteisiin ja paljon muuta. Esimerkiksi keskusvalmistajat ja urakoitsijat voivat luoda sähkökeskuksesta niin kutsutun digitaalisen kaksosen (”Digital Twin”), eli virtuaalisen kopion keskuksesta. Tämä mahdollistaa täysin paperittomien tehdas- ja työmaahyväksyntätestien (FAT ja SAT) tekemisen.

Blogi on jatkoa aiemmalle blogille: Hyvästit paperidokumenteille – sähköjärjestelmien digitaalinen dokumentointi varmistaa saumattoman ylläpidon

Tutustu muihin digitalisaation sähkönjakeluun tuomiin hyötyihin.

Blogin on kirjoittajanut Tuomas Mattila Channel Manager. Ota yhteyttä: tuomas.mattila@se.com

Tägit: ,

Ota yhteyttä meihin

Lisää kommentti

Kaikki kentät ovat pakollisia.

Tämä sivusto käyttää Akismet –palvelua roskapostin suodattamiseksi. Lue miten kommentit prosessoidaan.