Haluatko tietää lisää blogiartikkeleista?

Ota yhteyttä meihin

Energiatehokkuutta teollisuuteen – Tämän pitäisi olla ensimmäinen toimenpiteesi

Älykkäiden, digitaalisten moottorinkäynnistimien asentaminen on älykäs ja kustannustehokas tapa tukea tehtaiden energiatehokkuutta sekä säästää kunnossapidon aikaa. Kehittyneimpien laitteiden tuottaman tiedon avulla lisäät ennakoitavuutta ja estätä konevauriot sekä valvot etänä energiankulutusta kuormatasolla. 

Energiankäytön valvonta kuormatasolla

Yksinkertainen toimenpide koneiden tehostamiseksi on niiden digitalisointi. Tämä mahdollistaa energiankulutusta koskevien tietojen keräämisen, mikä muodostaa perustan tehtaiden energiatehokkuustoimenpiteiden toteuttamiselle. Koneet kannattaa varustaa digitaalisella moottorikäynnistimellä, kuten Schneider Electricin TeSys island. Se on monikäyttöinen kuormanhallintajärjestelmä, joka kerää tietoja moottoreiden energiankulutuksesta ja tarjoaa arvokasta tietoa koneen toiminnasta.  

Digitaalisena moottorinhallintajärjestelmänä TeSys island kommunikoi useimpien vakiintuneiden teollisuusprotokollien kautta, jolloin koneen tiedot ovat helposti saatavilla tietokoneelta tai mobiililaitteelta. Etäohjauksen ja -valvonnan avulla pääset heti optimoimaan energiatehokkuutta ja ennakoimaan kunnossapitotarpeita.  

Etähallinta ja ennakoitavuus tuo säästöä

Etähallinnan ansiosta huoltohenkilöstön fyysisen läsnäolon tarve vähenee. Epänormaalit tilanteet voidaan ratkaista ennen kuin ne aiheuttavat tuotantokatkoksia. Pidempiaikaisiin ja laajasti liiketoimintaan vaikuttaviin sähkökatkoksiin on lisäksi viisasta vaarautua vaihtoehtoisella virtalähteellä. TeSys island voidaan myös asettaa lähettämään huoltohälytyksiä ennalta asetettujen parametrien perusteella. Kerätyt tiedot yhdistetään ja analysoidaan EcoStruxure Machine Advisor -ohjelmiston kaltaisilla ratkaisuilla, jotta laitteiden tuleva suorituskyky voidaan ennustaa.

Verkkopohjaiset yleiskatsaukset, aikajanaraportit ja suositukset auttavat operaattoreita tunnistamaan mahdolliset viat ja toteuttamaan oikeat toimenpiteet oikeaan aikaan.

Ajansäästöä ja kustannustehokkuutta

Koneiden päivittäminen TeSys islandilla yksinkertaistaa huomattavasti kaikkea kytkentäaikatauluista ohjelmointiin ja käyttöönottoon sekä mahdollistaa kustannustehokaan ennakoivan kunnossapidon suunnittelun.

Schneider Electricin TeSys island säästää suunnitteluun, johdotukseen ja käyttöönottoon kuluvaa aikaa jopa 40 prosentilla ja vähentää asennuskustannuksia 30 prosentilla. Huoltohälytykset auttavat välttämään odottamattomia tehtaiden tuotantokatkoja ja vähentämään korjaustoimenpiteisiin kuluvaa aikaa parhaimmillaan jopa 50 prosentilla.

Vieraskynäiljä: Christan Westermark, Product Application Engineer

Christian toimii asiakkaiden tukena älykkäiden kone- ja prosessinhallintaratkaisuiden saralla. Useiden eri aloille toteutettujen projektien kautta hänelle on muodostunut hyvä näkemys parhaista käytänteistä erilaisiin tilanteisiin.

Tägit: , ,

Ota yhteyttä meihin

Lisää kommentti

Kaikki kentät ovat pakollisia.

Tämä sivusto käyttää Akismet –palvelua roskapostin suodattamiseksi. Lue miten kommentit prosessoidaan.