Haluatko tietää lisää blogiartikkeleista?

Ota yhteyttä meihin

Mobiilitunniste toimii nyt virtuaalisena kulkukorttina tilavarauksille

Yhä useampi asiakas haluaa tänä päivänä integroida tilavarauksen yhteen kulunvalvonnan kanssa. Schneider Electric on kehittänyt yhdessä kotimaisen kumppaninsa Asio-Data Oy:n kanssa kulunvalvontaan älykkään kokonaisratkaisun, jossa tilavarauksen tekijä saa varauksen yhteydessä automaattisesti kulkuun oikeuttavan mobiilitunnisteen suoraan älypuhelimeensa.

Mobiilitunniste avaa oven kuntosalikävijälle Limingalla

Asiolla varataan, Schneiderin Security Expertillä avataan

Tilavarauksen, mobiilitunnistautumisen ja kulunvalvonnan yhdistävää automaattista ratkaisua ei ole Suomessa muilla toimijoilla tarjota. Tilavaraukseen liittyvää ohjelmistokehitystä ja -tuotteita tekevän Asion kehittämä varausjärjestelmä toimii yhdessä Schneider Electricin EcoStruxure Security Expert -kulunvalvonnan turvaratkaisun kanssa.

Kun asiakas tekee Asion tilavarauspalvelussa tilavarauksen, ovipääsy varaukselle luvitetaan EcoStruxure Security Expertin,  HID Signo -lukijoiden ja mobiilitunnisteiden avulla. Käyttäjä saa tilavarauksen tehtyään sähköpostiinsa matkapuhelimelle ladattavan mobiilitunnisteen, jota kulunvalvonnan lukijalle näyttämällä pääsy varattuun tilaan avautuu. Lisäoptiona varauspalveluun voidaan lisätä myös mahdollisuus varauksen maksamiseen verkkomaksupalvelussa samalla kertaa.

Ratkaisu on otettu käyttöön muun muassa Limingan kunnassa, jossa käyttäjät voivat tehdä tilavarauksen uuden urheiluhallin tiloihin verkossa. Kun käyttäjä on tehnyt ja maksanut tilavarauksen, järjestelmä lähettää automaattisesti matkapuhelimelle ladattavan mobiilitunnisteen. Mobiilitunniste avaa liikuntatilan oven oman vuoron alkaessa. Ratkaisun toteutuksesta vastasi Seniortek Oy.

Avaamiseen tarvittava tekniikka HID Signo -lukijoissa valmiina

Ratkaisun etuna on erityisesti helppous: prosessi on automatisoitu niin, että kulunvalvontaan ei tarvita pääkäyttäjää eikä mitään manuaalisesti toteutettavia vaiheita. Samalla voidaan luopua kulkulupien fyysisestä jakamisesta.

HID-mobiilitunniste toimii virtuaalisena kulkukorttina, jonka avulla tilaan pääsee helposti varauksen aikana. Varaukselle luvitetut kulkuoikeudet ladataan mobiililaitteeseen. Kulkuvalvotun oven avaus tapahtuu matkapuhelimella tai älykellon avulla joko NFC- tai Bluetooth-tekniikalla. NFC- ja Bluetooth-valmiudet löytyvät kaikista HID Signo -lukijoista vakioina.

Yksinkertaisempana ratkaisuna ovipääsy voidaan luvittaa toimimaan myös sms-ovikoodilla. Silloin varauksen tekijä saa tilapääsyyn oikeuttavan ovikoodin tekstiviestinä varauksellensa. Kun matkapuhelinta käytetään kulunvalvonnan tunnisteena, kaksivaiheinen tunnistautuminen saadaan helposti toteutettua, mikä lisää myös turvallisuutta.

> Kuuntele webinaaritallenteelta, miten Schneiderin ja Asion asiantuntijat esittelevät uuden tilanvarausratkaisun.

Blogin kirjoittajana on Mika Kepponen. Kulunvalvonnan ja Digital Powerin Offer Managerina Mikan vastuulla on mahdollistaa kiinteistöille uuden sukupolven kulunvalvontajärjestelmä ja varmistaa Esmikko käyttäjien siirtyminen Security Experttiin sekä älykkään sähköjakelun komponentit ja energiamittaroinnin ohjelmistot. Yli 25 vuoden aikana kertynyt kokemus teknisen asiakaspalvelun, huollon, markkinoinnin ja myynninparissa antaa varmuutta auttaa asiakasta etenemään projektissa. Yhteistyössä Mika tuo keskusteluihin oppejaan sadoista erilaisista projekteista sekä osaamisensa eri teollisuuden-, sähkönjakelun-, ja kiinteistöjärjestelmien integraatioista. Ota yhteyttä: mika.kepponen@se.com

Tägit: , ,

Ota yhteyttä meihin

Lisää kommentti

Kaikki kentät ovat pakollisia.

Tämä sivusto käyttää Akismet –palvelua roskapostin suodattamiseksi. Lue miten kommentit prosessoidaan.