Mobiili kulunvalvonta lisää helppoutta ja turvallisuutta

Mobiilikäyttöisen kulunvalvonnan yhtenä valttina on kaksivaiheisen tunnistuksen helppo toteuttaminen. Silloin mobiilitunniste määritellään toimimaan vasta sitten, kun mobiililaite on avattu näytön lukituksesta. Näin kulunvalvonnan tunniste on suojassa puhelimen lukitun näytön takana, kun kännykkä vaatii käyttäjän aktiivista toimintaa ja avautuakseen ensin pin-koodin, kasvojentunnistuksen tai vaikkapa sormenjäljen.

Helppous ja vaivattomuus leimaavat mobiilin kulunvalvonnan järjestämistä. Schneider Electricin tarjoamista teknisistä ratkaisuista Security Expertin mobiilitunniste ja Security Expert mobiilisovellus soveltuvat erityisen hyvin kohteisiin, joissa päivittäiset rutiinit toistuvat ilman suurempia muutoksia esimerkiksi työntekijöiden vaihtuvuuden osalta. Kulunvalvonnan lisäksi Security Expertiin on integroitu murtovalvontaratkaisu. Security Expertin mobiilitunnisteissa ei ole erillistä vuosimaksua, vaan se on kertakustanteinen.

Mobiilitunnisteita hallinnoidaan pilvipalveluportaalissa, jossa järjestelmän pääkäyttäjä pystyy jakamaan tunnisteita käyttäjille. Mobiilin kulunvalvonnan käyttäjä tarvitsee ainoastaan Android tai Apple-pohjaisen älykännykän, johon mobiilitunniste voidaan sähköpostitse viedä.

Samalla tavalla tunnisteita pystytään etäkäytön avulla myös poistamaan: jos saadaan tieto, että joku käyttäjä on hukannut kännykkänsä, voidaan tunniste poistaa järjestelmästä heti. Ylläpidon helppous ilman fyysisten tapaamisten tarvetta on korostunut entisestään koronapandemian myötä.

Vaihtoehto käyttötarkoituksen mukaan

Schneider Electric on lanseerannut kulunvalvontalaitteisiinsa lisäksi myös teknologiakumppaninsa HIDin Signo-lukijat. Tuote sisältää valmiiksi kulunvalvonnassa tärkeitä ominaisuuksia, kuten salattujen liikennöintiprotokollien ja natiivin mobiilitunnistautumisen tuen.

Teknistä ratkaisua valittaessa vaihtoehtoa mietitään aina käyttökohteen mukaan. HIDin vuosimaksullisen palvelun laskutus perustuu tunnistemäärään. Tunnisteissa on se etu, että ne ovat kierrätettävissä uudelleen: kun tunniste vapautuu käytöstä, sen voi antaa seuraavalle tarvitsijalle. Sekä Security Expert että HIDin palvelut ovat yleisen GDPR-tietosuoja-asetuksen mukaisia.

Kulunvalvonnan järjestelmää päivitettäessä tai rakennettaessa, mobiilitunnisteet ja kulunvalvonnan lukijat on aina valittava samalta valmistajalta. Esimerkiksi Security Expert -mobiilitunnisteita ei voi käyttää ristiin HID Signo -kulunvalvonnan lukijoiden kanssa.

Tilat, joissa mobiilia kulunvalvontaa halutaan käyttää, on varustettava sellaisilla kulunvalvonnan lukijoilla, joista löytyy bluetooth- tai NFC-tuki. Huolellisesti varmistetun kulunvalvonnan avulla ihmiset, laitteet ja yrityksen arvokkaat tiedot voidaan pitää turvassa.

Tägit: ,

Ota yhteyttä meihin

Lisää kommentti

Kaikki kentät ovat pakollisia.

Tämä sivusto käyttää Akismet –palvelua roskapostin suodattamiseksi. Lue miten kommentit prosessoidaan.