Haluatko tietää lisää blogiartikkeleista?

Ota yhteyttä meihin

Kiinteistön kulunvalvonta mahdollistaa integraation avulla haluttujen toimintoketjujen käynnistämisen kiinteistöautomaatiossa

Kiinteistön kulunvalvonta on pieni osa teknistä infraa, mutta sen perusteella voidaan tehdä havaintoja sekä ohjauksia, joilla vaikutetaan kiinteistön käyttöön. Schneider Electric on tuonut markkinoille huhtikuussa 2021 kulunvalvonnan liityntämahdollisuuden osaksi EcoStruxure Building Operation (EBO) -IoT-alustaa.

Mobiilikulunvalvonta

EBO-integraation ansiosta Schneiderin EcoStruxure Security Expert -kulunvalvonta voi käynnistää rakennuksessa ketjun tapahtumia, kun kulunvalvonta on kytketty kiinteistöautomaatioon. Tällainen ketju voi käynnistyä esimerkiksi silloin, kun vartijan pitää pystyä avaamaan ovi kiinteistöön saapuvalle tavarankuljetukselle. Kun kiinteistön kulunvalvonta on yhdistetty rakennuksen eri toimintoja ohjaavaan alustaan, vartija voi automaattisesti antaa tavarantoimittajalle pääsyn halutulle ovelle. Samalla idealla voidaan esimerkiksi ohjata kiinteistön ilmastointia tehokkaammaksi ja valaistus syttymään tarvittaviin kohteisiin, kun tilaan saapuva henkilö näyttää kulkutunnistettaan kulunvalvonnan lukijaan. Lukuisia erilaisia skenaarioita voidaan rakentaa vaivattomasti, kun kiinteistön tekniset järjestelmät ovat liitetty yhteen alustaan.

Kiinteistön kulunvalvonta osaksi toimintoja ohjaavaa käyttöliittymää

EcoStruxure Building Operation -ratkaisun avulla kiinteistö on helposti hallittavissa yhden käyttöliittymän kautta. Kattava turvaratkaisu EcoStruxure Security Expert yhdistää kulunvalvonnan ja murtovalvonnan osaksi kaikkia kiinteistöjärjestelmiä: kulunvalvonnan lisäksi alustaan voidaan integroida myös kameravalvonta sekä murtoilmaisu- ja EcoStruxure Fire Expert -paloturvaratkaisut. EBO-ratkaisu skaalautuu erikokoisiin tarpeisiin.

Yksi käyttöliittymä tarjoaa näkymän koko kiinteistön toimintaan. Etäkäyttömahdollisuuden ansiosta kiinteistöstä on saatavilla ajantasaista tietoa missä ja milloin tahansa. Järjestelmä on IT-ystävällinen ja tietoturvallinen – ja auttaa myös vähentämään kiinteistön energiankulutusta. Kun olosuhteet optimoidaan tilojen käyttötarpeen mukaan, kiinteistön energianhallintakin paranee. Lue lisää yhden käyttöliittymän kiinteistöstä tästä blogista.

Blogin kirjoittajana on Anssi Liski Offer Manager, Fire & Security. Ota yhteyttä: anssi.liski@se.com

Ota yhteyttä meihin

Lisää kommentti

Kaikki kentät ovat pakollisia.

Tämä sivusto käyttää Akismet –palvelua roskapostin suodattamiseksi. Lue miten kommentit prosessoidaan.