Fire Expert -ratkaisun avulla paloilmoitinjärjestelmän käyttö ja valvonta onnistuvat nyt etänä

Kiinteistöjen paloturvallisuudesta huolehtiminen on ottanut harppauksen kohti tehokkaampaa, nopeampaa ja joustavampaa toimintaa, kun paloilmoitinten valvonta ja käyttö onnistuvat etänä. Esmi Sense FDP paloilmoitinjärjestelmän etäkäyttö onnistuu Schneider Electricin EcoStruxure Fire Expert -pilvipalvelun avulla. Online-paloturvaratkaisua hallitaan helposti verkkoselaimen tai mobiililaitteen kautta.

Suomessa valtaosa paloilmoitinjärjestelmistä suunnitellaan ja toteutetaan ST1 Paloilmoittimen suunnittelu, asennus ja ylläpito -ohjeen mukaisesti. Vuoden 2019 versiossa on otettu aiempaa enemmän kantaa laitteiston etäkäyttöön ja -ylläpitoon. Ohjeistossa enemmän huomiota kiinnitetään tekijän ammattitaitoon ja kohdetuntemukseen, kuin siihen, mistä toimenpide fyysisesti tehdään.

Paloilmoitinjärjestelmän etäkäyttö tuo tehokkuutta 

Digitaalisen Fire Expert -työkalun käyttöönotto säästää aikaa ja rahaa jo asennuksen ja käyttöönoton yhteydessä. Käyttöönottaja joutuu usein tekemään ilmaisinasentajalle korjauslistoja, jotka aiemmin kirjoitettiin käsin. Nyt listat saa suoraan Fire Expertistä ja ne voi lähettää asentajalle sähköisesti.

Paloilmoitinliikkeille iso parannus on mahdollisuus tehdä itselleluovutukseen kuuluva käyttötestaus etäkäytön avulla. Siinä missä aikaisemmin on tarvittu kaksi kaveria tekemään asennusten käyttötestaus, etäkäyttöliittymällä voi nyt tehdä testihälytyksiä ja resetointeja.EcoStruxure Fire Expert

Järjestelmän testauksen yhteydessä käyttöönottaja voi testata ilmaisimet mobiililaitteella ja nähdä menikö hälytys oikein perille sekä kuitata hälytykset keskukselta napin painalluksella. Pienet muutokset, kuten paloryhmän tai tilan kuvauksen muutokset voidaan tehdä helposti samalla kertaa, ilman että keskusta tarvitsee erikseen konfiguroida uudelleen.

Kun testauskierros on valmis, saadaan järjestelmästä valmis raportti käyttöönottodokumentaatioon. Myös tarkastuslaitoksen tarkastuksen yhteydessä tehtävät hälytykset voidaan kuitata mobiililaitteella, eikä keskukselle tarvitse jättää miehitystä vain tätä varten.

Työkaluja järjestelmän koko elinkaaren ajalle

Fire Expert vähentää turhia kohdekäyntejä koko järjestelmän elinkaaren ajan, kun paloilmoitinliike pystyy tietokoneella, älypuhelimella tai tabletilla valvomaan koko huoltoverkostoaan yhdestä paikasta.

Digitaalisen Fire Expert -työkalun avulla paloilmoitinliike näkee asiakkaan järjestelmän etänä laitteen tarkkuudella ja voi tarkastella esimerkiksi ilmaisimien likaantumisastetta. Näin huollon tarpeessa oleva laite pystytään paikallistamaan etänä ja tarvittaviin toimenpiteisiin voidaan ryhtyä oikeaan aikaan, ilman tarpeettomia käyntejä kohteessa.

Kun paloilmoittimet on kytketty verkkoon, myös järjestelmästä vastaava paloilmoitinjärjestelmän hoitaja näkee reaaliaikaisen tilannekuvan laitekannastaan. Paloilmoitinjärjestelmän hoitajalle työkalu mahdollistaa helpon laitteiden tai paloryhmien irtikytkennän, esimerkiksi remontin aikana. Fire Expertin palografiikan kautta tämä voidaan tehdä myös pohjakuvista halutut ilmaisimet paikallistamalla.

Etätyökaluilla ilmaisinta remontin jälkeen takaisin kytkettäessä voidaan samalla olla kyseisessä huoneessa ja tarkastaa, että kaikki on kunnossa. Voisikin sanoa, että itse asiassa paloilmoitinkeskukselta irti- ja takaisinkytkennät tehdään aina etänä ja etätyökaluilla parannetaan tilannetta huomattavasti.

 

»Lue miten kumppanimme hyödyntää Fire Expert -työkalua.

Tägit: , ,

Lisää kommentti

Kaikki kentät ovat pakollisia.

Tämä sivusto käyttää Akismet –palvelua roskapostin suodattamiseksi. Lue miten kommentit prosessoidaan.