Haluatko tietää lisää blogiartikkeleista?

Ota yhteyttä meihin

Päivityspolku Esmikosta kulunvalvonnan moderniin Security Expert -järjestelmään tehty helpoksi

Kulunvalvontajärjestelmien teknologinen kehitys on ollut viime vuosina nopeaa: järjestelmien parantunut suorituskyky, avoimuus ja integroitavuus ovat lisänneet tuottavuutta, tietoturvaa ja kestävyyttä.

Schneider Electric on jo pitkään ollut yksi Suomen johtavista kulunvalvonta-, työajanseuranta- ja murtoilmoitinjärjestelmien toimittajista Esmikko tuoteperheellään. Sen rinnalle lanseerattiin vuoden 2019 alussa EcoStruxure Securite Expert -järjestelmä.

Siirtymisen Esmikosta moderniin Security Expert -järjestelmään voi tehdä vaiheittain. Esmikko-järjestelmää pystytään modernisaation toteuttamisessa hyödyntämään siten, ettei kaikkia komponentteja tarvitse vaihtaa kerralla. Järjestelmän modernisaatioon voi lähteä esimerkiksi kiinteistön kerros kerrallaan, kunhan pohjaksi tehdään tietokantapäivitys. Jos palvelin on riittävä, Security Expert -transitiopäivitysohjelmisto voidaan tehdä käytössä olevalle koneelle.

Näin olemassa olevaa laitteistokantaa voidaan hyöyntää siirryttäessä kohti uutta ja jo aiemmin turvallisuuteen tehdyt investoinnit säilyttävät arvonsa.

Päivitä kiinteistö aidosti turvalliseksi

Kulunvalvonnalla on tärkeä tehtävä varmistettaessa kiinteistön kokonaisturvallisuus. Uusien uhkien torjuntaan tarvitaan ratkaisuja, jotta ihmiset, laitteet ja arvokkaat liiketoimintatiedot voidaan pitää turvassa.

Vanha tekniikka on aina riski. Jos liikennöinti ei ole salattua, tiloihin voi esimerkiksi päästä henkilöitä, joilla ei ole sinne pääsyoikeutta. Tällä hetkellä Esmikko-järjestelmä on Suomessa käytössä laajasti useissa kohteissa kulunvalvontajärjestelmänä: tarve päivittää valvonta nykypäivän tasolle on siis todellinen.

Siirtyminen moderniin Security Expert -järjestelmään nostaa kiinteistöjen turvallisuuden uudelle aikakaudelle. Se on älykäs turvaratkaisu niin kulunvalvontaan, murtoilmaisuun kuin kameravalvontaankin, ja järjestelmän kyberturvallisuus on testatulla tasolla.

Security Expert -järjestelmä skaalautuu kaikenkokoisiin kohteisiin päiväkodeista sairaaloihin, toimistoihin ja tehtaisiin. Suojattuun ja standardoituun IP-infrastruktuuriin rakennettu Security Expert on helppo laajentaa useisiin toimipaikkoihin nyt ja liiketoiminnan kasvaessa. Järjestelmä on helposti hallinnoitava ja integroitavissa kaikkiin kiinteistön järjestelmiin, myös kolmannen osapuolen alustoihin.

Transition joustava toteutus tehdään aina Schneider Electricin asiantuntijoiden ja kulunvalvonnan EcoExpert -kumppanin avulla. Siirtymispolkua on hyvä lähteä pohtimaan ajoissa, sillä Esmikko kulunvalvontajärjestelmän varaosasaatavuus päättyy vuoden 2024 lopussa.

Lisätietoja EcoStruxure Security Expertistä tai Esmikosta siihen siirtymisestä antavat Schneider Electricin yhteyshenkilöt ja paikalliset EcoXpert-kumppanimme.

Kuuntele webinaaritallenteelta Security Expert -järjestelmän transitioprojektin vaiheista

Blogin kirjoittajana on Anssi Liski Offer Manager, Fire & Security. Ota yhteyttä: anssi.liski@se.com

Tägit: , , ,

Ota yhteyttä meihin

Lisää kommentti

Kaikki kentät ovat pakollisia.

Tämä sivusto käyttää Akismet –palvelua roskapostin suodattamiseksi. Lue miten kommentit prosessoidaan.