Kiinteistön kulunvalvonnasta helppoa ja turvallista

Schneider Electricin uudessa EcoStruxure Security Expert -kulunvalvonta- ja murtovalvontaratkaisussa hallinnoidaan käyttäjiä sekä heidän kulkuoikeuksiaan, seurataan tilojen käyttöä ja saadaan luotua käytöstä haluttuja raportteja.

Kulunvalvonnan tunnisteina voidaan käyttää perinteisten tunnisteiden lisäksi mobiilitunnisteita, joiden hallinnointi on vaivatonta. Käyttäjälle tunnisteen käyttö on yksinkertaista, kun kulkukortti on saatavilla kännykässä mobiilitunnisteena. Mielenkiintoinen esimerkki löytyy mm. Limingan kunnasta.

Mahdollisuus rajata henkilöiden kulkuoikeuksia roolin ja käyttötarpeen mukaan lisää sekin kulunvalvonnan kontrollia ja turvallisuutta. Ohjelmiston kautta voidaan esimerkiksi tehtaalla antaa tietyn kuljetusliikkeen autolle oikeuden päästä varaston portista sisään ainoastaan aamun varhaisina tunteina.

Security Expert vastaa erityisesti liikkuvan työn tuomiin haasteisiin ja kyberturvallisuusuhkien torjumiseen. Kun sekä suojattavan datan että kiinteistöjen käyttäjien määrät jatkuvasti kasvavat, on ihmiset, laitteet ja liiketoiminnan tiedot pidettävä turvassa. Tämä varmistetaan sertifioidun ja kyberturvallisen kulunvalvonnan toimesta.

Kulunvalvonta

Raporttien avulla haluttu tieto saadaan esiin

Järjestelmää hallinnoidaan ja käytetään joko tietokonepohjaisen ohjelmiston kautta tai kevyemmin kännykkäsovelluksen avulla.

Kännykkäsovellus sopii esimerkiksi kiinteistön vartijan toimenkuvaan. Kun joku pyrkii ovesta sisään, ovipuhelin voi hälyttää vartijan kännykkään videopuhelun. Videosta vartija näkee, kuka on tulossa kiinteistöön sisään ja onko hänellä siihen oikeudet.

Käyttäjätasoja ohjelmistoon voidaan määritellä useita tarpeen mukaan. Silloin pääkäyttäjälle annetaan laajemmat oikeudet, kun taas jollakin kiinteistössä työskentelevällä voi olla oikeudet vain yksittäisen alueen tiloihin.

Security Expert -järjestelmän valttina on myös mahdollisuus tallentaa ja analysoida kulunvalvonnasta kerääntyvää dataa. Raporteista voi seurata esimerkiksi, kuka on käynyt tietyssä tilassa virka-ajan ulkopuolella ja saada tämä raportti automaattisesti esimerkiksi sähköpostilla haluttuna ajankohtana. Raporttien rooli on suuri erityisesti silloin, jos sattuu jotakin: datan avulla päästään helposti kiinni siihen, mitä on tapahtunut – kuka on vaikkapa käynyt tilassa, jossa on luottamuksellista tietoa.

Kiinteistötekniset järjestelmät nivoutuvat yhdelle alustalle

Security Expert on helposti integroitavissa kiinteistössä jo käytössä olevaan teknologiaan kuten muuhun kiinteistöautomaatioon, paloilmoitinjärjestelmään ja kameravalvontaan. Lisäksi kulunvalvonnan järjestelmään voidaan esimerkiksi integroida hissien ohjaus, langattomat lukitusjärjestelmät tai vierailijahallinta. Kulunvalvonnan ohjelmisto voidaan liittää myös esimerkiksi hr-järjestelmiin, jossa yritykseen rekrytoiduille uusien työtekijöiden tiedot voidaan tuoda kulunvalvontaan vaivattomasti.

It-ystävällinen järjestelmä integroituu ongelmitta muiden käytössä olevien teknologioiden kanssa ja järjestelmä myös skaalautuu yrityksen mukana. Järjestelmää voi kasvattaa sekä liiketoiminnan tahdissa että fyysisten tilojen muuttuessa – laajennettavuus ei lopu eikä järjestelmää joudu vaihtamaan välillä. Lisäksi sama järjestelmä toimii niin pienissä kiinteistöissä kuin isoissa pilvenpiirtäjissäkin, Suomessa ja ulkomailla.

Blogin kirjoittajana on Mika Kepponen. Kulunvalvonnan ja Digital Powerin Offer Managerina Mikan vastuulla on mahdollistaa kiinteistöille uuden sukupolven kulunvalvontajärjestelmä ja varmistaa Esmikko käyttäjien siirtyminen Security Experttiin sekä älykkään sähköjakelun komponentit ja energiamittaroinnin ohjelmistot. Yli 25 vuoden aikana kertynyt kokemus teknisen asiakaspalvelun, huollon, markkinoinnin ja myynninparissa antaa varmuutta auttaa asiakasta etenemään projektissa. Yhteistyössä Mika tuo keskusteluihin oppejaan sadoista erilaisista projekteista sekä osaamisensa eri teollisuuden-, sähkönjakelun-, ja kiinteistöjärjestelmien integraatioista. Ota yhteyttä: mika.kepponen@se.com

Tägit:

Ota yhteyttä meihin

Lisää kommentti

Kaikki kentät ovat pakollisia.

Tämä sivusto käyttää Akismet –palvelua roskapostin suodattamiseksi. Lue miten kommentit prosessoidaan.