Haluatko tietää lisää blogiartikkeleista?

Ota yhteyttä meihin

Kaikki tehot irti talotekniikasta

Kiinteistönomistajat voivat huokaista helpotuksesta turhankin jännittävän energiatalven jälkeen: sähkön hinta on tullut huippuhetkistä huomattavasti alaspäin, ja kevään edetessä kiinteistöjen lämmityskausi päättyy. Nyt ei ole kuitenkaan aika heittää energiamurheita pois mielestä, sillä suvantovaihe kannattaa käyttää varautumalla tuleviin haasteisiin. Millaisia säästöjä on mahdollista saada tulevina vuosina kiinteistön talotekniikkaa optimoimalla?

Rakennuksilla on oma elinkaarensa, jonka aikana energiatehokkuutta voidaan parantaa monilla tavoilla. Siksi me Schneider Electricillä olemme koonneet yhteen kiinteistöjen omistajille ja käyttäjille tarkoitettuja palveluita, joiden avulla rakennukset kestävät pidempään, toimivat luotettavammin ja kuluttavat vähemmän energiaa. Energiatehokkuuden parantuminen edistää kestävää kehitystä ja pienentää kiinteistöjen toiminnasta aiheutuvaa hiilijalanjälkeä.

Kiinteistöillä on myös valtava merkitys loppukäyttäjiensä terveydelle. On arvioitu, että Suomessa työikäiset ihmiset viettävät jopa 90 prosenttia ajastaan sisätiloissa. Kaikki huonelämpötilasta ilmanvaihtoon ja pienhiukkasista VOC-yhdisteisiin vaikuttavat ihmisten työtehoon ja hyvinvointiin, joten talotekniikan toimivuutta ei voi ohittaa olankohautuksella.

Kannattaa myös pitää mielessä, että Euroopan parlamentti suunnittelee tiukennuksia rakennusten energiatehokkuusdirektiiviin, mikä tulee vaikuttamaan kiinteistöjen modernisointiin. Me voimme auttaa direktiivin uusiin vaatimuksiin varautumisessa.

Kiinteistöt reilaan energiatarkastuksella

Kiinteistöissä yhteistä tavoitetta voi edistää varmistamalla, että kiinteistönhallinnan ohjelmistot ja laitteet ovat optimikunnossa. Ennen kuin kiinteistöstä saadaan energiatehokas, täytyy sen nykyisestä toiminnasta ottaa selvää. Tätä varten palveluvalikoimassamme on energiatarkastus, jossa kiinteistön talotekniikan toiminta käydään läpi tiheällä kammalla nimenomaan sähkönkulutuksen näkökulmasta.

Perusteelliseen energiatarkastukseen kuuluu toimilaitteiden, asetusarvojen, aikaohjausten, lämmöntalteenottojen ja tarpeenmukaisten ohjausten tarkastus. Tarkastuksen tekee asiantuntija paikan päällä, mutta se on mahdollista suorittaa myös etänä.

Energiatarkastuksesta laadittu raportti paljastaa, millaisessa kunnossa kiinteistön järjestelmät ovat tällä hetkellä ja millä tavalla ne saataisiin toimimaan nykyistä tehokkaammin. Lisäksi energiatarkastusraporttiin listataan talotekniikan toimintahäiriöt ja muut olennaiset virheet sekä suositellut korjaustoimenpiteet.

Tehokkuusratkaisuja jokaiseen tarpeeseen

Hiilijalanjäljen pienentäminen ja kestävä kehitys ovat aivan viime vuosina nousseet mukavasta lisäarvosta kiinteistöjen tulevaisuutta turvaavaksi edellytykseksi. Siksi mekin tarjoamme palveluitamme kiinteistön koko elinkaaren ajalle: rakentamiseen, kiinteistön käyttöön ja modernisointiin.

Palveluvalikoimassamme hyödynnetään uusimpia teknologisia ratkaisuja, kuten pilvipohjaista analytiikkaa, tekoälyä ja energiavirtojen simulointityökaluja. Teknologian avulla kiinteistöistä saadaan reaaliaikaista dataa ja koonteja, jotka paljastavat totuuden kiinteistön tyypillisestä energiankäytöstä. Data luo pohjan kiinteistöjen energiankulutuksen optimoinnille ja käyttökulujen pienentämiselle.

Ilman tietoa ei voi tehdä oikeita päätöksiä kiinteistön energiankäytön tehostamiseksi. Energiatarkastuksen avulla kiinteistön toimintaa on helppo lähteä parantamaan ennakoivasti ja suunnitellusti. Tutustu Schneider Electricin kiinteistöpalveluihin ja valitse omaan kiinteistösegmenttiisi sopivin kokonaisuus.

Blogin on kirjoittanut Sampsa Niemelä Director, Solution & Segment Sales. Ota yhteyttä: sampsa.niemela@se.com

Tägit: , ,

Ota yhteyttä meihin

Lisää kommentti

Kaikki kentät ovat pakollisia.

Tämä sivusto käyttää Akismet –palvelua roskapostin suodattamiseksi. Lue miten kommentit prosessoidaan.