Haluatko tietää lisää blogiartikkeleista?

Ota yhteyttä meihin

Joustoa, säästöä ja turvaa – moderni kiinteistönhallintajärjestelmä tuo rauhaa energiakriisin keskelle

Vanhentuneesta kiinteistönhallintajärjestelmästä on vaikea löytää hyvää sanottavaa. Se on sekä aikasyöppö että rahareikä, ja lisäksi ikäloppu järjestelmä on toiminnoiltaan rajallinen. Nykypäivän ja tulevaisuuden vaatimukset huomioiva järjestelmä turvaa kiinteistöissä toiminnan energiakriisiä.

Talven tehdessä tuloaan elettiin jännittäviä aikoja. Luvattiin jopa sähköpulasta johtuvia kiertäviä sähkökatkoja, jotka ajoittuisivat energiankulutuksen kovimpien piikkien kohdalle. Pahimmat pelot eivät onneksi toteutuneet, mutta energiakriisi ei vielä ole ohitse ja kukaan ei tiedä mitä seuraava talvi tuo tullessaan.

Katkoihin on erittäin tärkeää valmistautua ajoissa, ettei niistä aiheudu vahinkoja kiinteistöissä. Kaikkien kannalta paras vaihtoehto olisi, että sähkönsäännöstelylle ei tulisi tarvetta: päämäärä on saavutettavissa, jos kaikki osallistuvat energiankäytön optimointitalkoisiin.

Kiinteistöissä yhteistä tavoitetta voi edistää varmistamalla, että kiinteistönhallinnan ohjelmistot ja laitteet ovat optimikunnossa. Nopeatkin suunnanmuutokset onnistuvat Schneider Electricin EcoStruxure Building Operationin kaltaisilla moderneilla ratkaisuilla. Se toimii rakennuksen aivoina ja varmistaa, että rakennuksen olosuhteet ovat kunnossa. Toimivan ohjelmiston lisäksi oikea aika uusia vanhentuneet laitteet on viimeistään nyt. Investointi maksaa itsensä takaisin nyt nopeammin kuin koskaan aikaisemmin.

Taattu toimivuus, pienempi kulutus

Kiinteistöissä pätee erittäin yksinkertainen kaava: kun kiinteistönhallintajärjestelmä vanhenee, sen suorituskyky laskee. Samalla järjestelmää on aina vain vaikeampaa saada pidettyä uusimpien vaatimusten tasalla, jolloin kiinteistönhallintajärjestelmää ei välttämättä saa kytkettyä uusimpiin sähkönjakelun ja energiaoptimoinnin ohjelmistoihin.

Parhaat päivänsä nähneen laitteen käyttäjä ei aina pysty seuraamaan kiinteistön energiankäyttöä tai aiheutuneita päästöjä. Lisäksi vanhojen laitteiden toimimattomuus ja puutteet varaosien saatavuudessa voivat häiritä liiketoimintaa ja korjaaminen saattaa olla vaikeaa, ellei jopa mahdotonta.

Modernin järjestelmän avulla sähköjakelun katkoihin voi varautua ennalta. Etenkin kysyntäjouston hyödyntäminen tuo kiinteistönomistajalle rahanarvoista hyötyä. Ajantasaisilla ratkaisuilla kiinteistöissä sähkönkulutusta pystyy ohjaamaan ajankohtiin, jolloin sähkön kysyntä on vähäisempää ja hinta on matalampi.

Schneider Electricin EcoStruxure Building Operation sopii tähän paremmin kuin hyvin: se auttaa ymmärtämään ja hallitsemaan energiankäyttöä ja optimoimaan kiinteistönhallinnan asetuksia.

Building Operation vastaa nykyajan haasteisiin myös kyberturvallisuuden osalta. Huonosti suojatun järjestelmän kautta tehty kyberhyökkäys voi esimerkiksi vaikuttaa muihin kriittisiin automaatio- ja yritysjärjestelmiin. Schneider Electricin ohjelmistossa kyberturvallisuus on huomioitu jo ohjelmistojen, laitteiden ja järjestelmien suunnittelussa, joten se yhdistää kiinteistöissä laitteistot, ohjelmistot ja palvelut turvallisesti toisiinsa.

Investoinneilla säästöä kiinteistöissä

Sitä kuuluisaa viime hetkeä ei selvästikään parane jäädä odottamaan, vaan kiinteistönhallintajärjestelmän ja laitteistojen muutokset kannattaa hoitaa hyvissä ajoin ennen kuin järjestelmä on elinkaarensa päässä. Silloin päivityksiä voi tehdä vaiheittain: näin järjestelmän elinkaari on mahdollisimman pitkä, ohjelmistot pysyvät ajan tasalla, toimintateho pysyy korkeana ja kyberhyökkäysten uhka saadaan torjuttua.

Hyvä lähtökohta muutokselle on kokonaisvaltaisen suunnitelman luominen, johon kuuluu sekä lyhyen että pitkän aikavälin tavoitteita. Nopeinta on uusia ensin vanhoja ohjelmistoja ja käydä sitten vanhentuneen laitekannan kimppuun.

Voit optimoida yrityksesi toimintaa ja pienentää energiankulutusta jopa 30 prosenttia ottamalla käyttöön uusinta teknologiaa. Säästöillä taas voi maksaa käytössä olevien laitteiden korjaukset, jolloin järjestelmän modernisointi maksaa itsensä takaisin. Todellinen optimoija voi jopa lähteä toteuttamaan suurempaa energiaprojektia, jonka yhteydessä uusitaan kaikki ilmanvaihtokoneista lämmönjakoon.

Kaipaako kiinteistönhallintajärjestelmänne kokonaisvaltaista remonttia tai pientä parantelua? Ota meihin yhteyttä, niin etsitään ratkaisu, joka sopii aikatauluunne, budjettiinne ja tarpeisiinne. 

Blogin kirjoittajana on Maaret Mickelsson, myyntijohtaja ja pitkän linjan asiantuntija kiinteistönhallintajärjestelmissä.

Tägit: , ,

Ota yhteyttä meihin

Lisää kommentti

Kaikki kentät ovat pakollisia.

Tämä sivusto käyttää Akismet –palvelua roskapostin suodattamiseksi. Lue miten kommentit prosessoidaan.