Haluatko tietää lisää blogiartikkeleista?

Ota yhteyttä meihin

Brändin lippu liehumaan

Brändi. Brändi eli polttomerkki karjan kyljessä kertoi ennen kenelle karja kuului. Nykyään polttomerkki tuotteen tai palvelun kyljessä ei onneksi ole tehty kuumalla raudalla, mutta tunnistettava jälki pitäisi asiakkaan aisteihin jäädä.

Kun brändin olemusta määritellään markkinointi edellä, ollaanko silloin oikeilla jäljillä? Jos markkinoinnilla on paikka yrityksen johtoryhmässä strategian ja arvojen seurassa, niin saatetaanpa ollakin.  Tällöin brändi usein kuvastaa myös yrityksen arvoja.

Vahvan brändin merkitys

Kun brändi on rakennettu tiukasti arvojen ympärille, on muutostilanteissa helpompi tehdä valintoja. Maailmantilanteet heilauttelevat markkinoita ja asiakkaidemme arkea ennustamattomalla tavalla ja silloin meidän tehtävänämme on reagoida asiakkaidemme työtä auttaaksemme. Ja kun tuuli käy milloin mistäkin suunnasta, voi brändi olla se tunnistettava lippu, joka voi liehua näyttävästi moneen eri suuntaan, mutta pysyy silti arvojen lipputangossa kiinni.

Brändin arvolupauksen tulisi määrittää minkä roolin yritys yhteiskunnassa ja paikallisesti haluaa ottaa, ja millaiseksi yrityksen vastuullisuusagenda rakennetaan. Vahva brändi tarkoittaa vahvaa arvopohjaa, johon voimme päivittäisissä valinnoissamme nojata.

Kaikki on brändäystä

Kun arvot on juurrutettu yrityksen toimintaan, ne heijastuvat kaikkeen tekemiseen. Parhaimmillaan ne näkyvät rohkeana ajatusjohtajuutena, henkilökunnan arkisissa toimintamalleissa, erottautumisessa kilpailijoista eli läpileikkaavat yrityksen ytimestä kaikkeen pintaan. Tavallaan on itsestään selvää, että arvot näkyvät myös viestinnässä ja markkinoinnissa, mutta välillä meidän on syytä pohtia, että onko marssijärjestys oikea. Kun viestintä ja markkinointi heijastavat sitä, mistä yritys on aidosti tehty ja jos valitut arvot huokuvat ulospäin, voidaan sanoa onnistuneemme. Välillä semmoisiakin hetkiä tulee.

Miten se meillä sujuu

Me Schneiderilla olemme usein se näkymätön mahdollistaja. Autamme kiinteistöjen omistajia parantamaan rakennusten energiatehokkuutta, lisäämme konesalien toimintavarmuutta, tehostamme teollisuuden prosesseja ja helpotamme ihmisten elämää integroimalla älyä koteihin. Erilaiset älykkäät käyttöliittymät, etähallintamahdollisuudet ja digitalisaatio ylipäätään auttavat myös organisaatioita läpinäkyvyyden lisäämiseen. Pyrimme rakentamaan laitteistomme ja alustamme niin, että ne soveltuvat useille eri ohjelmistoille, jolloin hyvän kommunikaation mahdollisuudet paranevat merkittävästi.

Siksipä päätänkin itseänikin pohdituttavaan kysymykseen: Voiko yrityksen arvona olla asiakasyritysten arvotyön auttaminen? Miten me voimme auttaa asiakkaamme brändilippua liehumaan niin, että se pysyy arvoissaan kiinni?

https://www.youtube.com/watch?v=dux6kG13QWM&t=1s

Blogin kirjoittajana on Sirpa Ikola Vice President Strategy and Development. Ota yhteyttä: sirpa.ikola@se.com

Tägit: ,

Ota yhteyttä meihin

Lisää kommentti

Kaikki kentät ovat pakollisia.

Tämä sivusto käyttää Akismet –palvelua roskapostin suodattamiseksi. Lue miten kommentit prosessoidaan.