Haluatko tietää lisää blogiartikkeleista?

Ota yhteyttä meihin

Ilmastotoimet liiketoiminnan kasvun vauhdittajina

Viimeisten parin vuoden aikana olemme eläneet aikamoisessa vuoristoradassa. Geopoliittiset jännitteet, energian hintojen heilahtelut ja yleinen taloudellinen epävarmuus ovat vaikuttaneet meihin kaikkiin, niin organisaatioihin kuin yksittäisiin kotitalouksiin. Epävarmuus on johtanut siihen, että useita ilmastotoimia on alettu tarkastella uudelleen ja jopa niiden tarvetta on voitu kyseenalaistaa.

On kuitenkin tärkeää, että yrityksissä ei nähdä ilmastotoimia ja hiilidioksidipäästöjen vähentämisstrategioita kannattavuuden esteinä, vaan mahdollisuuksina. McKinseyn tutkimus osoittaa, että ESG:n integrointi kasvustrategioihin johtaa parempiin tuloksiin sekä kasvun ja kannattavuuden että osakkeenomistajien tuoton suhteen.

ESG ja elinkaariajattelu kasvun katalysaattorina

Oikein tehtynä ja varsinkin elinkaariajatteluun asti vietynä ESG:hen panostaminen voi olla kestävää kehitystä tukevan innovoinnin ja tehokkuuden katalysaattori. Parhaimmillaan se tuottaa lisää kestäviä mahdollisuuksia laajentua uusille markkina-alueille, ja samalla se luo tilaisuuksia näyttäytyä kuluttajien silmissä aidosti vastuullisempana ja siten houkuttelevampana vaihtoehtona.

Oma yrityksemme käy hyvästä esimerkistä tässä muutoksessa. ESG on kannustanut meitä Schneider Electricilla miettimään niitä sosiaalisia, hallinnollisia, ilmastotoimia ja ympäristön tilaan liittyviä tekijöitä, jotka vaikuttavat toimintaamme ja joihin me itse toiminnallamme vaikutamme. Käymme myös aktiivisesti keskustelua asiakkaittemme ja muiden sidosryhmiemme kanssa, jotta voimme auttaa heitä omiin tavoitteisiin ja tuloksiin pääsemisessä ympäristötavoitteista tinkimättä.

Schneider Electric rakentaa siltoja edistyksen ja kestävän kehityksen välille

Pitkän kokemuksemme ja tietotaitomme ansiosta meillä on vastaukset useimpiin energianhallinnan ja digitalisaation avulla toteutettavaan automaatioon liittyviin kysymyksiin. Ja joskus asiakkaidemme kanssa on olennaisinta se, että osaamme ja uskallamme kysyä ne olennaisimmat kysymykset.

Epävarmoissa tuulissa luoviessamme saamme ympäristötavoitteista suuntaa antavat merkit kohti tavoitteitamme niin liike-elämässä kuin arkisissa valinnoissa. Voimme luoda kannattavamman ja kestävämmän tulevaisuuden yrityksille, yhteiskunnalle ja koko planeetalle.

Blogin kirjoittajana on Schneider Electric Finland Oy:n toimitusjohtaja Jani Vahvanen.

Tägit: ,

Ota yhteyttä meihin

Lisää kommentti

Kaikki kentät ovat pakollisia.

Tämä sivusto käyttää Akismet –palvelua roskapostin suodattamiseksi. Lue miten kommentit prosessoidaan.