Haluatko tietää lisää blogiartikkeleista?

Ota yhteyttä meihin

On meidän aikamme toimia!

Maailmalla otetaan nyt suuria harppauksia ilmastonmuutoksen torjunnassa. Tästä kertovat kaksi joulukuussa tehtyä historiallista ja tärkeää päätöstä.

EU:ssa päästiin joulukuun alussa alustavaan sopuun rakennusten EPBD-energiatehokkuusdirektiivistä ”Fit for 55” -aloitteeseen. Direktiivillä tavoitellaan kasvihuonekaasupäästöjen ja energiankulutuksen merkittävää vähentämistä EU:n rakennussektorilla vuoteen 2030 mennessä. Lopullisena tavoitteena on rakennusten ilmastoneutraalius vuoteen 2050 mennessä. Uusi direktiivi asettaa kunnianhimoisempia energiatehokkuusvaatimuksia uusille ja peruskorjatuille rakennuksille EU:ssa ja kannustaa jäsenvaltioita korjaamaan rakennuskantaansa.

YK:n ilmastokokouksessa Dubaissa (COP28) taas sovittiin, että fossiiliset polttoaineet jäävät historiaan vuoteen 2050 mennessä. YK:n ilmastokokouksen päätöslauselman allekirjoitti Euroopan unionin lisäksi 197 valtiota, joten siirtymä pois fossiilienergiasta kattaa koko maailman. Ilmastonmuutoksen eteen on tehtävä päätöksiä!

Muutos tuo mukanaan mahdollisuuksia

Merkittävät päätökset kohti vihreämpää tulevaisuutta eivät vielä sellaisinaan johda mihinkään, vaan ne vaativat päättäväisyyttä ja suuren määrän kehitystyötä.

Esimerkiksi Suomessa fossiilisten osuus energian kokonaiskulutuksesta on noin 34 prosenttia, ja rakennukset kuluttavat 38 prosenttia käyttämästämme energiasta. Täälläkin siis riittää työnsarkaa päästöjen nujertamisessa ja energiankäytön optimoinnissa ilmastonmuutoksen hyväksi.

Samalla kuitenkin vihreä teknologia tuo kokonaan uusia taloudellisia mahdollisuuksia uusiutuvan ja monipuolistuvista lähteistä koostuvan energian tuotannossa sekä ympäristöystävällisissä ratkaisuissa. Lisäksi energiatehokkaat rakennukset hyödyttävät meitä kaikkia, kun energiamenot vähenevät.

Schneider Electric rakentaa vastuullisempaa tulevaisuutta

Meillä Schneider Electricilla kehitetään jatkuvasti automaatioon, digitalisaatioon ja älyyn tukeutuvia laitteita ja järjestelmiä, joiden avulla muutos fossiilisesta ajattelusta parempaan huomiseen tähtääviin toimiin sujuu mutkattomasti. Ilmastonmuutoksen torjuminen on meille tärkeä asia.

Kehitämme kiinteistöjen kestävää kehitystä edistäviä ratkaisuja ja energiatehokkuutta parantavia palveluita kiinteistön koko elinkaaren ajalle, tehostamme teollisuuden prosesseja ja helpotamme ihmisten elämää integroimalla älyä koteihin ja muihin kiinteistöihin.

Nyt onkin aikamme toimia! Kuten konserninjohtajamme Peter Herweck kiteytti ”yhteistyö on kaikki kaikessa ja teknologia on olemassa, mutta muutos voi tapahtua vain, jos me otamme käyttöön jo olemassa olevia ja jatkuvasti kehittyviä teknologioita, jotka tekevät tulevaisuudesta hiilineutraalin”.

Blogin kirjoittajana on Sirpa Ikola Vice President Strategy and Development.

Tägit: , ,

Ota yhteyttä meihin

Lisää kommentti

Kaikki kentät ovat pakollisia.

Tämä sivusto käyttää Akismet –palvelua roskapostin suodattamiseksi. Lue miten kommentit prosessoidaan.