Haluatko tietää lisää blogiartikkeleista?

Ota yhteyttä meihin

Uusiutuva energia vaatii uusiutuvat sähköjärjestelmät

Energiamurros tulee – oletko valmis?

Jos perustat uuden yrityksen, tulisiko mieleen soittaa puhelinluettelofirmaan ja pyytää sijoittamaan yrityksesi tiedot seuraavana keväänä ilmestyville keltaisille sivuille? Yrittäisitkö tunkea euron kolikkoa kännykkäsi parkkisovellukseen? Soitatko baarista kotiin lähtiessäsi hevosvaljakon isännälle vaiko sittenkin Uberiin? Pakon ja hyödyn edessä opimme muuttamaan käytöstämme – sähkön ja energian antaessa meille uutta hyötyä.

Muutoksen tuulet puhaltavat ja muutoksen aurinko paistaa

Aina silloin tällöin yhteiskuntaan ilmestyy vaativa tilanne nimeltä muutos. Ja vaikka sinällään uusiutuvan energian nimissä toivotammekin tämänhetkisen energiamurroksen lämpimästi tervetulleeksi, vaatii se meiltä käytäntöjen muuttamista.

Muutaman sähkö­­verkkoyhtiön ja voimalaitoksen sijasta meillä tulee olemaan jatkossa eri kokoisia ja monimuotoisia sähköntuotantoyksiköitä. Saamme sähköä tuulesta, vedestä, auringosta ja atomin ytimistä. Opimme varastoimaan energiaa erilaisiin varastoihin ja käyttämään sähköä silloin kun sen tuottaminen on edullisinta.

Power to x

Opimme myös kokonaan uutta: power to x tarkoittaa sähkön muuttamista ihan joksikin muuksi. Nyt jo Suomeenkin on tulossa valtavia investointeja, joissa sähköenergia muutetaan vedyksi. Sähköllä tehty vety voidaan taas jatkojalostaa erilaisiksi polttoaineiksi tai kemianteollisuuden raaka-aineiksi, jotka ovat sähköä helpommin varastoitavissa.

Murros siis tulee ja tuntuu, mutta tekisi mieleni sanoa raamatulliseen tyyliin: älkää peljätkö. Kun tuotanto vaihtelee ja kulutus vaihtelee, välikappaleeksi tarvitaan ohjelmistoja, automatiikkaa ja palvelua.

Kokemus tuo luotettavuutta

Meillä Schneiderilla on kokemusta muista Euroopan maista, joista monet ovat vielä toistaiseksi meitä suomalaisia edellä uusiutuvan energian tuotanto- ja kulutustasapainon säätämisessä. Ei siis tarvita pioneerihenkeä tai tienraivaajan mentaliteettia, sillä tuotteidemme ja palveluidemme luo vievät luottamuksen portaat on jo kokemuksella päällystetty.

Laiteriippumattomat ohjelmistot

Ohjelmistomme ovat myös laiteriippumattomia ja universaaleja. Laitekantaa ei siis tarvitse uusia, ellei ole tarve erityisen nopealle käyttöönotolle. Silloin suosittelemme sekä Schneiderin ohjelmistoja että laitteita.

Huomisen muutos on meillä jo arkipäivää

Usein törmää omassakin ajattelussa siihen, että oman alan jo tutuksi tulleet tuotteet ja palvelut eivät olekaan itsestäänselvyyksiä muille. Energiamurroksen ratkaisuja on Schneider Electricilla hiottu jo pitkään ja siinä työssä joskus unohtuu, että monille toimijoille asia on vielä uutta.

Mutta ei huolta, hevosen sijasta valitsemme Uberin, kolikon sijasta sovelluksen ja wanhan sähköjärjestelmän sijasta yhteydenoton meille. Asiat järjestyvät helpommin ja nopeammin kuin etukäteen arvaakaan.

Blogin kirjoittajana on Juha Ruti Uusiutuvan energian segmenttipäällikkö.

Onko teidän yrityksessänne otettu huomioon energiamurroksen tuoma potentiaali ja haasteet? Me Schneiderin asiantuntijat olemme valmiita auttamaan ja ideoimaan yhdessä kanssasi, miten uusiutuvat energiamuodot saadaan sulavasti osaksi toimintaanne. Täytä yhteydenottolomake, ja olemme sinuun yhteydessä pikimmiten.

Tägit: ,

Ota yhteyttä meihin

Lisää kommentti

Kaikki kentät ovat pakollisia.

Tämä sivusto käyttää Akismet –palvelua roskapostin suodattamiseksi. Lue miten kommentit prosessoidaan.