Haluatko tietää lisää blogiartikkeleista?

Ota yhteyttä meihin

Huoltovarmuus kaipaa tuekseen modernisointia

Sähkön hinta heittelee jälleen jyrkästi. Tilanteen kehityssuuntaa on hankala ennustaa, mutta on hyvä varautua siihen, että talvella hinnat nousevat välillä korkeiksi jopa usean päivän ajaksi. Epävarmuutta lisää sähkön riittävyys kovilla pakkasilla – tällöin sähkön saatavuus uhkaa jo huoltovarmuutta, kun tehtaiden on pysyttävä käynnissä, maatiloilla eläimet on hoidettava ja työt tehtävä.

Kauppapuutarhoilla taas on talvipakkasillakin pidettävä kasvihuoneen olosuhteet vakiona riippumatta sähkön hinnasta. Maatiloilla ja puutarhoissa onkin tärkeää kiinnittää huomiota keinoihin, joilla voidaan varmistaa toiminnan jatkuvuus ja säästää energiakuluissa.

Maatiloille ja muille samantyyppisille kiinteistöille on olemassa ratkaisuja, jotka energiansäästön lisäksi varmistavat sähkön saannin laiterikon, inhimillisen virheen tai haastavien sääolosuhteiden aikana. Ratkaisujen avulla on mahdollista esimerkiksi vaihtaa sähkökatkon tai korkean sähkön hinnan aikaan virransyöttö aggregaattiin tai generaattoriin – eli laitteisiin, jotka ovat jo arkipäivää maatiloilla. Sähkökatkon sattuessa saumaton syötönvaihto aggregaatti- tai generaattorikäyttöön voidaan varmistaa UPS-varavirtajärjestelmän avulla.

Virransyötön vaihtoa voidaan tehostaa: jos käytössä on etäkäyttöisesti käynnistettävä varavirtalähde, varmistetaan automaattisella verkonvaihdolla mahdollisimman nopea sähköjen palautus kriittisille toiminnoille ja vähennetään manuaalista työtä. Lisäksi eräissä maatilojen tai kauppapuutarhojen keskeytysvakuutuksissa mainitaan, että varavoimakoneen on kytkeydyttävä automaattisesti päälle. Vaihtoehtoisesti häiriötilasta on tultava ilmoitus päivystäjälle, joka välittömästi käynnistää varavoimakoneen. Automatiikalla toimiva laite on siis edullisempi ja nopeampi vaihtoehto kuin päivystäjä, joka ei välttämättä pääse paikalla välittömästi.  

Ratkaisuja on useita, mutta varmaa on, että modernisointi säästää rahaa, tuo varmuutta ja huolettomuutta sekä lisää eläinten hyvinvointia. Teknologia sopii maatalouteen kuin nenä päähän – sitä on vain osattava hyödyntää oikeissa paikoissa.

Blogin kirjoittajana on Jyrki Grönholm tuotepäälikkö. Ota yhteyttä: jyrki.gronholm@se.com

Tägit: , ,

Ota yhteyttä meihin

Lisää kommentti

Kaikki kentät ovat pakollisia.

Tämä sivusto käyttää Akismet –palvelua roskapostin suodattamiseksi. Lue miten kommentit prosessoidaan.