Haluatko tietää lisää blogiartikkeleista?

Ota yhteyttä meihin

Köhiikö kiinteistösi sähköjärjestelmä? Data kertoo, missä tauti piilee!


Terveys ei ole vain sairauden puuttumista, eikä kiinteistön tai teollisuuslaitoksen sähköjärjestelmän sujuva toiminta ole vain häiriöiden ehkäisemistä. Joskus niin ihmiskehoon kuin rakennukseen voi tulla vaivoja ja kremppoja, joista osan aiheuttaa ikä, osan ulkoiset olosuhteet. Nyt on aika selvittää sähköjärjestelmän tila.

Ihmisen terveydestä selviää veriarvoja tutkimalla paljon sellaista, mikä ei paljaalla silmällä erotu tai mistä potilas ei ollut edes tietoinen. Samalla tavoin kiinteistön tai teollisuuslaitoksen energiankäytön seurantaan tarvitaan ohjelmisto, jolla voidaan kerätä sähköjärjestelmän korjauskohteet paljastavaa olennaista dataa.

Schneider Electricin Power Monitoring Expert seuloo tärkeät arvot helposti ymmärrettävän muotoon. Valvontaohjelmisto mittaa dataa, esittää sen visuaalisessa muodossa ja hälyttää poikkeustilanteissa. Ohjelmisto kokoaa jatkuvasti kertyvästä datasta kattavia ja selkeitä raportteja, joiden pohjalta tuleva toiminta ja mahdolliset korjausliikkeet on helpompi suunnitella.

Sähköjärjestelmä voi toimia – ja silti olla rikki

Suurissa ja kriittisissä kiinteistöissä tai laitoksissa energianjakelun ongelmien havaitseminen ajoissa on ratkaisevan tärkeää, niin sujuvan toiminnan kuin rahansäästön kannalta. Power Monitoring Expertin avulla saadaan talteen olennaista dataa, jolla näennäisen optimaalisesti toimivan sähköjärjestelmän piilevät ongelmat saadaan paljastettua.

Visualisoidun datan avulla on helppoa tehdä pitkän aikavälin valvontaa tai tarkkailla energiankäytön trendejä, jotka paljastavat muutokset hetkellisarvoissa. Muutokset normaalissa sähkönkäytössä aiheuttavat hälytyksen, mikä nopeuttaa poikkeustilanteen korjaamista. Tärkeä data ei päädy vain koristamaan laskentataulukoita, vaan se saadaan heti hyötykäyttöön.

Kun Power Monitoring Expert on liitetty kiinteistön tai laitoksen tärkeisiin laitteisiin, saadaan tietoa kerättyä laajasti myös sähkölaitteiden kunnosta ja sähkön laadusta. Ohjelmistosta saa myös sitä enemmän hyötyä mitä enemmän laitteita sen piiriin saadaan – siksi se on suosittu ja luotettu valinta suurissa, kriittisissä laitoksissa. Joustavuutensa ansiosta se sopii kuitenkin jopa yksittäisiin kiinteistöihin.

Ennakointi ja valvonta tuovat toimintavarmuutta

Schneider Electricin Power Monitoring Expert -ohjelmisto taipuu myös muuhun kuin datan hallintaan. Sillä voidaan seurata sähkölaitteiden kuntoa, mikä on kuin ennakoivaa terveydenhuoltoa: sen avulla kunnossapitotoimet voidaan suunnitella etukäteen, eikä huollon aika kulu hukkaan äkillisiä vikatiloja selvitellessä.

Kriittisissä laitoksissa sähkön laadun valvonta on korostetun tärkeää, sillä taajuus- ja jännitevaihtelut ja sähkökatkot eivät saa häiritä laitoksen toimintaa. Yhdistämällä Power Monitoring Expert Schneider Electricin muihin ratkaisuihin pystytään parantamaan sähköjärjestelmän luotettavuutta ja tehokkuutta. Hyvä esimerkki on Kraftnät Ålandille toteutettu EcoStruxure Power -alustaan ja älykkäisiin mittareihin pohjautuva ratkaisu, johon valittiin valvomo-ohjelmistoksi Power Monitoring Expert. Kraftnät Åland tarjoaa asiakkailleen sähkönsiirtopalveluita ja yhteyksiä muihin verkkoihin, joten mahdolliset katkokset sähkönjakelussa on paikannettava nopeasti. Power Monitoring Expertin avulla niin kulutustiedot, sähköverkon häiriöt kuin hälytykset saadaan näkyviin ajantasaisesti ja tarkasti.

Sähköjärjestelmän diagnoosiapua Power Advisorista

Power Monitoring Expert on loistava ohjelmisto sähköjärjestelmän datan keräämiseen, mutta edes valtava määrä tietoa ei paljasta kaikkia keinoja, joilla järjestelmää voidaan parantaa. Samoin kuin veriarvojen tulkintaan kaivataan lääkäriä, tarvitaan sähköjärjestelmän datan analysointiin tehokkaita työkaluja. Schneider Electricin Power Advisor auttaa tunnistamaan sähkönhallinnan ongelmat järjestelmässä ja antaa suosituksia ongelmien ratkaisemiseksi – kuin sähköjärjestelmien erikoislääkäri!

Kokoa Schneider Electricin ratkaisuista juuri teidän kiinteistöänne tai laitostanne parhaiten palveleva kokonaisuus ja varmista sähköjärjestelmien terveys myös jatkossa.

Blogin kirjoittaja on Mika Kepponen. Kulunvalvonnan ja Digital Powerin Offer Managerina Mikan vastuulla on mahdollistaa kiinteistöille uuden sukupolven kulunvalvontajärjestelmä ja varmistaa Esmikko käyttäjien siirtyminen Security Experttiin sekä älykkään sähköjakelun komponentit ja energiamittaroinnin ohjelmistot. Yli 25 vuoden aikana kertynyt kokemus teknisen asiakaspalvelun, huollon, markkinoinnin ja myynninparissa antaa varmuutta auttaa asiakasta etenemään projektissa. Yhteistyössä Mika tuo keskusteluihin oppejaan sadoista erilaisista projekteista sekä osaamisensa eri teollisuuden-, sähkönjakelun-, ja kiinteistöjärjestelmien integraatioista. Ota yhteyttä: mika.kepponen@se.com

Tägit:

Ota yhteyttä meihin

Lisää kommentti

Kaikki kentät ovat pakollisia.

Tämä sivusto käyttää Akismet –palvelua roskapostin suodattamiseksi. Lue miten kommentit prosessoidaan.