Haluatko tietää lisää blogiartikkeleista?

Ota yhteyttä meihin

Havainnoi ja hallitse – helppoja säästöjä kiinteistöautomatiikan avulla

Euroopan energiakriisi on yrityksille valtava liiketoiminnallinen riski. Euroopan komissio arvioi, että nykyinen kriisi tulee jatkumaan koko alkutalven 2023 ja pitkälle tulevaan. Komissio on vaatinut kaikilta jäsenvaltioilta viiden prosentin energiansäästöä sähkönkäytön huipputunneilla ja kymmenen prosentin vapaaehtoisia säästöjä perusenergiankulutukseen. Laadukas kiinteistönhallintajärjestelmä auttaa haluttuihin tavoitteisiin pääsemisessä.

Kiinteistönhallintajärjestelmän kaikkia ominaisuuksia hyödyntämällä kiinteistöjen merkitys energiansäästölle voi olla valtava. Esimerkiksi sairaalassa lämmitykseen, ilmanvaihtoon ja ilmastointiin saattaa kulua 30 prosenttia kaikesta käytetystä energiasta, ja toimistossa vastaava luku voi olla jopa yli 40 prosenttia.

Selvyyttä kiinteistön säästökohteisiin

Tehokas kiinteistönhallintajärjestelmä, kuten Schneider Electricin EcoStruxure Building Operation, toimii rakennuksen aivoina ja varmistaa, että rakennuksen olosuhteet ovat kunnossa. Sen avulla voi myös seurata ja hallita lähes kaikkia kiinteistön energiankulutukseen vaikuttavia asioita.

Lämmityksen, ilmanvaihdon ja ilmastoinnin lisäksi muun muassa valaistus kuluttaa energiaa, joten kun sähkön hinta kohoaa korkealle, energiakuluja voidaan vähentää roimasti energiaa kuluttavia toimintoja optimoimalla.

Suurissa kiinteistöissä kiinteistönhallintajärjestelmä ja älykäs automaatio ovat jo arkea, mutta niistä on hyötyä myös pienissä ja keskisuurissa rakennuksissa. Jos kiinteistössä tehdään säätöjä vain manuaalisesti, jää moni erinomainen tilaisuus säästää energiaa hyödyntämättä.

Kaikki irti kiinteistönhallintajärjestelmästä

Kiinteistönhallintajärjestelmä auttaa ymmärtämään, miten esimerkiksi lämmitys, ilmanvaihto ja ilmastointi vaikuttavat kiinteistön energiankulutukseen. Sen avulla asetusten hienosäätäminen ja sähkön säästäminen sujuvat jouhevammin. Kiinteistönhallintajärjestelmän avulla voi esimerkiksi:

  • alentaa huonelämpötilaa automaattisesti
  • hyödyntää valaistuksen säätelyssä sensoreita, jotka seuraavat tilojen käyttöä, tai ajastaa valaistuksen sammumaan automaattisesti aina tiettyyn aikaan
  • hyödyntää taajuusmuuttajia ilmanvaihtojärjestelmän vanhojen kompressoreiden energiakulutuksen pienentämiseksi
  • tunnistaa ja vaihtaa vuotavat venttiilit, jotka hukkaavat energiaa
  • tunnistaa energian kulutushuiput ja ajoittaa kuormat tai prosessit aikoihin, jolloin energia on halvempaa
  • hyödyntää omaa energiantuotantoa energian kulutushuippuina
  • saada lisähyötyä Schneider Electricin energiatehokkuuspalveluista.

Nopein tapa lisätä energiatehokkuutta on päivittää kiinteistöautomaatiojärjestelmä. Kiinteistön energiakulutus laskee välittömästi, kun käytössä on tehokas kiinteistönhallintajärjestelmä, joka säätelee kiinteistön ilmanvaihtoa ja muita olennaisia toimintoja. Jos rakennus on aiemmin kuluttanut vuodessa esimerkiksi 300 kilowattituntia per neliömetri, voidaan vuosikulutusta laskea jopa 40 prosenttia, aina 180 kilowattituntiin per neliömetri.

Jokaisessa yrityksessä on viimeistään nyt tärkeää pohtia, miten laitosten ja kiinteistöjen energiankulutus vaikuttaa liiketoimintaan. Schneider Electricin eGuide auttaa tunnistamaan energiakriisin seuraukset yrityksellesi ja tarjoaa tehokkaita ratkaisuja sähkönkulutuksen vähentämiseen.

Blogin kirjoittajana on Marko Koskinen BMS Offer Manager. Ota yhteyttä: marko.koskinen@se.com

Marko Koskinen, BMS Offer Manager

Tägit: , ,

Ota yhteyttä meihin

Lisää kommentti

Kaikki kentät ovat pakollisia.

Tämä sivusto käyttää Akismet –palvelua roskapostin suodattamiseksi. Lue miten kommentit prosessoidaan.