Haluatko tietää lisää blogiartikkeleista?

Ota yhteyttä meihin

Mitä maratonin juokseminen opetti minulle sähkö- ja automaatiojärjestelmien suunnittelusta?

Kun juoksin ensimmäisen maratonini, luulin hoitaneeni valmistelut oikein, vaikka todellisuudessa taustatyötä ja suunnittelua olisi tarvittu paljon enemmän. Lisäksi kalleimpien lenkkareiden sijaan olisi kannattanut valita suorituksen kannalta parhaat välineet. Jäikö kokemuksesta muistoksi mitään sellaista, mitä voisi soveltaa suunnittelutyössä? Voisiko SEE Electrical olla tässä avuksi?

Vaikka maraton kestää vain muutaman tunnin, sen taustalla on kuukausien tai jopa vuosien harjoittelujakso. Samoin sähkö- ja automaatiojärjestelmiä suunnitellaan tulevaisuuden haasteisiin valmistautuen jo paljon ennen varsinaista suoritusta.

Kokenutkin juoksija voi haksahtaa panostamaan vääriin asioihin, aloittelijasta puhumattakaan. Omaa maratoniani varten olin esimerkiksi ostanut kaupan kalleimmat lenkkarit miettimättä sitä, mikä vaihtoehto sopisi parhaiten jaloilleni. Voisi hyvin sanoa, että minulla oli jo valmiiksi väärät työkalut enkä selvittänyt, mitä vaihtoehtoja markkinoilta löytyy.

Maratonlenkkareiden tavoin on olennaista valita omaan projektiin parhaiten soveltuva suunnittelutyökalu. SEE Electrical on CAD-ohjelma, jonka avulla niin laitevalmistajat, systeemi-integraattorit kuin suunnittelutoimistot voivat luoda esimerkiksi piirikaavioita ja layouteja tehokkaasti ja helposti.

Suunnittelu on välineurheilua

Omalla maratonillani perässäni maaliin saapui juoksija, jolla oli pelkät uimahousut yllään. Maratonin juokseminen avojaloin on toki fyysinen saavutus, mutta tekniikka saattaa kärsiä. Sama pätee sähkö- ja automaatiosuunnitteluun: sitä voi tietysti yrittää tehdä ilman asianmukaisia työkaluja, mutta lopputulos on kaukana optimaalisesta.

SEE Electrical on markkinoiden helppokäyttöisin tuote, jonka laajat symboli- ja komponenttikirjastot auttavat käyttäjiä tekemään työnsä järkevämmin ja tehokkaammin. Myös uusien symbolien luominen on vaivatonta SEE Electricalin avulla.

Lisäapua onnistuneeseen suoritukseen saa hyödyntämällä SEE 3D- ja SEE ShopFloor -ohjelmistoja. SEE 3D auttaa hahmottamaan sähkökeskuksen sisältöä kolmiulotteisesti ja laskemaan tarkat johdinmitat. ShopFloorin avulla taas kokoonpanovaihe muuttuu sujuvammaksi, sillä ohjelmistoilla saa 3D-kuvalla toteutetun ohjeistuksen jokaisen komponentin ja johtimen paikasta ilman, että tarvitsee piirikaavion lukutaitoa.

Ennakoinnilla menestykseen

Sähkö- ja automaatiojärjestelmien kohdalla hyvin suunniteltu on todellakin puoliksi tehty, sillä tarkat suunnitelmat helpottavat valtavasti keskuksen kokoonpanijan työtä. Valmis sähkö- tai automaatioprojekti on kuin juostu maraton. Summittaisillakin suunnitelmilla voi päästä maaliin (tai saada valmiin järjestelmän), mutta huolellisella toteutuksella ja oikeilla työkaluilla olo on lopussa kuin voittajalla.

SEE Electrical ja muut Schneider Electricin kautta saatavat SEE-ohjelmistot tekevät suunnittelutyöstä tehokkaampaa ja tuovat parempia tuloksia. Älä siis suuntaa avojaloin maratonille, vaan valitse työsi kannalta sopivin ohjelmistovaihtoehto.

Blogin on kirjoittanut Toni Sisso, Sales Engineer. Ota yhteyttä: tsisso@ige-xao.com

Tägit:

Ota yhteyttä meihin

Lisää kommentti

Kaikki kentät ovat pakollisia.

Tämä sivusto käyttää Akismet –palvelua roskapostin suodattamiseksi. Lue miten kommentit prosessoidaan.