Haluatko tietää lisää blogiartikkeleista?

Ota yhteyttä meihin

Huolletaan tarpeen mukaan?

Digitaalinen, laitteen todellista kuntoa seuraava huoltosuunnitelma säästää aikaa ja rahaa.

Teollisuudessa, datakeskuksissa, sairaaloissa, kaivoksissa ja vastaavissa kohteissa, joissa sähkönjakelu on kriittistä, on myös huoltosuunnittelulla keskeinen rooli. Huoltotoimenpiteitä on laitoksen toimivuuden ja sujuvuuden nimissä suunniteltava ennakoidusti ja mielellään fiksusti, ei huolleta liikaa eikä liian vähän.

Todellisuudessa kaikissa kohteissa ei suinkaan ole realistista käsitystä siitä, mitä sähkönjakelun laitteissa oikeasti tapahtuu. Sähkökeskusten kunto tarkistetaan useissa kohteissa oikean tarpeen sijasta kalenterin mukaan eikä osata vielä hyödyntää nopeasti kehittyvää teknologiaa.

Kalenteriin perustuva huoltosuunnitelma saattaa johtaa myös ylihuoltoon. Sen sijaan, että keskityttäisiin oikeasti huollon tarpeessa oleviin kohteisiin, huolletaankin varmuuden vuoksi ihan kaikki. Tämä tapa on toki turvallinen, mutta tulee pitkässä juoksussa kalliiksi. Etenkin, kun on olemassa sekä turvallinen että tietoturvallinen tapa, joka on lisäksi vielä kustannustehokas ja reaaliaikainen.

Laitteiden jatkuva seuranta ja ennakoivat huollot tietoturvallisena palveluna

Uuden palvelukonseptimme idea on yksinkertaisuudessaan huoltaa täsmällisesti kaikki tarpeellinen muttei tuhlata turhaan. Tämän tyyppisten palveluiden toteuttamiseen tarvittava teknologia on jo olemassa. Siihen investoiminen maksaa itsensä takaisin pienempinä tuotannonmenetyksinä, vähentyneinä huoltokuluina ja luotettavuuden myötä myös paremmin nukuttuina öinä.

Digitaalinen huoltosuunnitelma perustuu tietoturvalliseen, etävalvonnan kautta saatavaan dataan. Sähkönjakelun laitteet kykenevät tuottamaan laajasti dataa laitteiden käytöstä, kunnosta ja niistä olosuhteista, missä laitteet ovat. Kun laitteet on liitetty etävalvonnan piiriin, saadaan tämä kriittinen tieto laitteiden kunnosta huoltojen käyttöön. Tätä tietoa hyödyntäen laitteiston oikea huoltoväli voidaan optimoida asiakkaan kanssa yhdessä, ja usein huoltovälejä voidaan kustannustehokkaasti pidentää turvallisuudesta yhtään tinkimättä. Sensoritekniikka mahdollistaa myös tiettyjen kalenteripohjaisten huoltotoimenpiteiden korvaamisen jatkuvalla seurannalla. Esimerkiksi keskusten ja kaapeleiden lämpökuvaus on yksi tällainen toimenpide.

Aitoa tietoa päätösten tueksi – digitaalinen ennakoiva huoltosopimus

Meillä Schneiderilla on laitevalmistajan roolissa laaja osaaminen sähkönjakelun digitalisaatiosta. Käytämme avoimia kommunikaatiorajapintoja, jotka mahdollistavat myös laajojen järjestelmien rakentamisen nykyisiä laitteitta ja järjestelmiä hyväksikäyttäen. Kaikkea ei tarvitse rakentaa uusiksi, vaan idea on hyödyntää nykyistä laitekantaa ja investoida fiksusti siihen, mistä saadaan suurimmat hyödyt. Digitaalinen huoltosuunnitelma on aidosti kustannustehokasta.

EcoStruxure-huoltosopimuksessa siirrämme laitteiden ja sensoreiden tuottaman datan oman palvelumme piiriin ja murskaamme datan analytiikalla, jolloin ennakointikykymme pääsee oikeuksiinsa. Konseptiimme kuuluu laitteiden jatkuva seuranta.  Mahdollisissa vikatilanteissa asiantuntijamme reagoivat niihin, ja aloitamme huoltotoimenpiteet. Tieto auttaa myös valmistautumaan vioittuneen laitteen korjaukseen siten, että tarvittavat varaosat ovat jo mukana kohteeseen mennessä.

Älykkäät ja automaattiset toiminnot hoitavat taustatyön ja koulutetut ammattilaisemme viimeistelevät tarvittavat korjaukset ja huollot, ennakoidusti ja suunnitellusti sekä laitevalmistajien vaatimusten mukaisesti ja laitevalmistajan varaosia hyödyntäen. Tuemme asiakkaitamme myös laitteiden elinkaaren pidentämisessä.

Monelle asiakkaistamme on olennaista tietää, että äly haistaa äkillisten huolto- ja korjaustarpeiden lisäksi myös pitkäaikaiset trendit. Esimerkiksi sähkölaitteiden lämpökuvauksissa sensorimme seuraavat tilannetta tauotta ja noteeraavat myös hitaasti muuttuvat arvot ennen kuin viat vahingoittavat laitteistoa.

Me Schneider Electricilla valjastimme älyn palvelukseemme –jo tänään.

Blogin on kirjoittanut Juho Huusko Service Sales Manager, Palveluliiketoiminnan johtaja. Ota yhteyttä: juho.huusko@se.com

Tägit: , ,

Ota yhteyttä meihin

Lisää kommentti

Kaikki kentät ovat pakollisia.

Tämä sivusto käyttää Akismet –palvelua roskapostin suodattamiseksi. Lue miten kommentit prosessoidaan.